Diyarbakır’da, Suriye’deki Kürtlere yönelik IŞİD’in saldırısını protesto eden göstericiler polisle çatıştı.
Diyarbakır’da Suriye’nin Rojava ve Kobani kentlerinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları tarafından Kürtlere yönelik saldırıları protesto eden Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokrat Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Bağlar ilçesi Koşuyolu parkında yürüyüş yapılmak istendi.
Burada toplanan yaklaşık 3 bin kişilik grup yürüyüşe geçtiği sırada polis ekipleri tarafından önleri kesilerek yürüyüşün izinsiz olduğu ve buna kesinlikle izin verilmeyeceği söylendi.
Bunun üzerine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Demokrat Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, polis ekipleri ile görüşerek "Yürüyüşte kesinlikle herhangi bir taşkınlık çıkmayacağını ve izin verilmediği takdirde kitlenin yürüyeceğini" söyledi.
Tuğluk ve Zümrüt’ün polis ekipleri ile yaptığı görüşme sırasında Koşuyolu parkında toplanan grup meşalelerle Yenişehir ilçesi anıt parkına doğru yürüyüşe geçti.
Ofis semtinde polis ekipleri tarafından önleri kesilen grup yürümekte ısrar edince grup içerisinde bulunan yüzü maskeli göstericiler polise hava fişek ve taşlarla saldırdı.
Polis ekiplerinin de gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulunmasıyla ortalık bir anda savaş alanına döndü. Polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçan göstericiler tekrar Diyarbakır Valiliği karşısında bulunan anıt parkta oturma eylemi yapan barış annelerinin yanına geçmesiyle gerginlik son buldu.
Polis, valilik ve anıt park etrafında yoğun güvenlik önlemi alarak herhangi bir taşkınlık çıkmaması için teyakkuzda bekliyor.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı

Kamera kaydı olmasa kimsenin inanmayacağı o görüntü

Oylat Mağarası'nda Eğlence Dolu Dakikalar Kamerada

İSKO’da Voleybol Heyecanı Sona Erdi! Şampiyon Belli Oldu

Seyir halindeki araç alev topuna döndü!

Doğacak bebek için götürülen kıyafetler büyük tepki topladı!

Piyasa analizi ve gençlere tavsiyeler

İnegöl'de 4 katlı apartmandaki kaçak yapı yıkıldı

36 yaşındaki evlenmeyen kadının teyzelerine sorduğu soru viral oldu



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın