Almanya’da Sırp gencin saldırısıyla komaya giren ve hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak, doğduğu kasaba Bad Soden-Salmünster’de toprağa verildi.
İki haftadır Almanya’nın gündemine oturan ve her kesimden büyük destek gören Tuğçe Albayrak son yolculuğuna uğurlandı. Waechtersbach Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Merkez Cami’inde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı ardından Tuğçe Albayrak, gözyaşları arasında toprağa veridi. Cenazeye Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier, Ak Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici Soysal, DİTİB Genel Başkanı ve Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Nevzat Aşıkoğlu, Offenbach Belediye Başkanı Horst Schneider, Gelnhausen Belediye Başkanı Thorsten Stolz, Waechtersbach Belediye Başkanı AndreasWeiher, Hessen Eyaleti milletvekilleri İsmail Tipi ve Turgut Yüksel, Berlin Eyaleti milletvekili Özcan Mutlu ve çok sayıda Türk vatandaşı katıldı.
Tuğçe Albayrak, kılınan cenaze namazının ardından doğduğu Bad Soden Salmünster’deki mezarlığına taşınarak defnedildi. Çok sayıda Alman vatandaşı da cenaze merasimine katılarak Tuğçe Albayrak’ın gösterdiği cesarete destek verdi. Almanlar, genç kızı mezarına kadar giderek yolcu etti.
Baba Ali Albayrak ve annesi Sultan Albayrak’a taziyelerini sunan Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier, çok büyük üzüntü duyduğunu söyleyerek, “Bugün yas günümüz. Çok üzgünüz. Cenazeden sonra da ailenin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi. Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu da Almanların cenazeye sahip çıkmasına ve destek göstermesine teşekkür etti.
Medyanın yoğun ilgi gösterdiği cenaze merasiminde Alman televizyonları cenaze namazı canlı olarak verdi. Alman Bild gazetesi haberi okuyucularına “Almanya kahramanını uğurladı” başlığıyla duyurdu.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

İnegöl’de İki Arkadaş Saniyelerle Ölümden Kurtuldu

Galatasaray Maçı Öncesi RAMS Park’ta Dikkat Çeken Görüntüler

Yemek ocağa kendi çıktı, onlarca yorum aldı

Bu işin suyu çıktı dedirtecek talep!

Onlarca kişi peşinden koştu! Yorumlara tepki yağdı

İnegöl’de sosyal medyaya yansıyan af çağrısı gündem oldu

Erdoğan'ın bu sözleri 32 yıl sonra Bursa'da ortaya çıktı

İnegöl’de Ahmet Türkel Çevre Yolu’nda drift yapan sürücüye ağır ceza

İnegöl’de Alevler Yükseldi! Ormanlık Alanda Yangın Çıktı

İnegöl’de “Terzi kendi söküğünü dikemez” dedirten görüntü

İnegöl'de çay bahçesinde yedi içti hesabı ödemedi



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın