TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vatandaşları bayram tatili dönüşünü son güne bırakmamaları konusunda uyararak, “Bayramın bilançosu çok ağır oldu” dedi.
Ramazan Bayramı tatili bilançosunun ağır olduğunu, bayrama değil adeta ölüme gidildiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Binlerce insan bulundukları şehirlerden uzaklaşarak bayram ziyareti ve tatil yapmak için yola çıktı. 24 Temmuz’dan itibaren yola çıkan tatilcilerin karıştıkları kaza haberleri ile yollar adeta kan gölüne döndü. Yani trafik canavarı yine iş başında idi. Geçen yıl Ramazan Bayramı tatili süresince ülke genelinde meydana gelen kazalarda 86 kişi yaşamını yitirirken, bu yıl 24-29 Temmuz tarihleri arasında 137 kişi hayatını kaybetti, 702 kişi de yaralandı. 24 Temmuz’da 29 kişi, 25 Temmuz’da 10 kişi, 26 Temmuz’da 17 kişi, 27 Temmuz’da 34 kişi, 28 Temmuz’da 17 kişi ve 29 Temmuz’da ise 30 kişi kazalarda hayatlarını kaybetti. Normalde günde 12 kişi hayatını kaybederken, bu bayramda günlük ortalama 23 kişi hayatını kaybetti. Bu da kazaların bayramlarda tüm tedbirlere rağmen yüzde yüz arttığını göstermektedir. Bilançonun ağır olması bayramların da neşesini kaçırıyor” dedi.
Alınan tedbir ve denetimlere rağmen trafik kurallarına uyulmaması ve aşırı hız sebebiyle 6 günde meydana gelen trafik kazalarında sadece olay yerinde 137 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Palandöken, ’Sadece olay yerinde 137 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hastanelere kaldırılan ağır yaralı vatandaşlarımızın da bir kısmının hayatlarını kaybettiklerini düşünürsek beklenenin üzerinde bir kaza ve hayatını kaybeden vatandaşımız var. Kazaların en büyük sebebi ise aşırı hız, yolu tanımamak ve kurallara uymamak olarak görülüyor” diye konuştu.
“BAYRAM DÖNÜŞLERİNDE KURALLARA HARFİYEN UYALIM”
TESK Basın Bürosu tarafından yapılan değerlendirmelerde 24-29 Temmuz tarihleri arasında meydana gelen kazaların incelemeye alındığını kaydeden Palandöken, “24 Temmuz’da 29 kişi hayatını kaybederken, 85 kişi yaralandı. 25 Temmuz’da 10 kişi yaşamını yitirirken, 76 kişi de yaralandı. 26 Temmuz’da 17 kişi yaşamını yitirirken, 149 kişi de yaralandı” dedi.
En fazla can kayıplarının 27 ve Temmuz tarihlerinde yaşandığını ifade eden Palandöken, “27 Temmuz’da meydana gelen kazalarda 34 kişi hayatını kaybederken, 146 kişi de yaralandı. 28 Temmuz’da bayramın ilk günü ise 17 kişi hayatını kaybederken, 109 kişi de yaralandı. Bayramın ikinci günü olan 29 Temmuz’da 30 kişi hayatını kaybederken, 138 kişi de yaralandı. Yine 30 Temmuz sabah saat 10.00 itibariyle 3 kişi hayatını kaybederken, 35 kişi de yaralandı. Yani toplamda daha bayram dolmadan 140 kişi hayatını kaybederken, 737 kişi de yaralandı. Yeni kazalara ve can kayıplarına meydan vermemek için dönüşlerimizi son güne bırakmayalım ve trafik kurallarına harfiyen uyalım” dedi.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı

Kamera kaydı olmasa kimsenin inanmayacağı o görüntü

Oylat Mağarası'nda Eğlence Dolu Dakikalar Kamerada

İSKO’da Voleybol Heyecanı Sona Erdi! Şampiyon Belli Oldu

Seyir halindeki araç alev topuna döndü!

Doğacak bebek için götürülen kıyafetler büyük tepki topladı!

Piyasa analizi ve gençlere tavsiyeler

İnegöl'de 4 katlı apartmandaki kaçak yapı yıkıldı

36 yaşındaki evlenmeyen kadının teyzelerine sorduğu soru viral oldu



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın