Dünyanın en ünlü mimarlık okulu Architectural Association (AA), Gediz Üniversitesi işbirliğiyle 2015’teki çalışma sahası olarak İzmir’i seçti. Tanınmış mimarlar ve akademisyenler, antik çağlardan bu yana yaşamın izlerini sürmek için İzmir’e gelecek.
İzmir, dünya mimarlık çevrelerinin 2015 gündemine girdi. Mimarlık eğitiminde uluslararası çapta üne sahip ArchitecturalAssociation (AA), yeni yıldaki çalışma sahalarından biri olarak burayı belirledi. Gediz Üniversitesi Mimarlık Bölümü işbirliğiyle 29 Ocak-8 Şubat tarihleri arasında “Akdeniz’in geleceği” temalı mimarlık okulu düzenlenecek. Dünyanın en ünlü mimarlık ofislerinin yöneticileri ile İngiltere’de bulunan AA’dan ve farklı üniversitelerden akademisyenler gelecek. 11 gün boyunca İzmir’in adeta röntgeni çekilecek. Antik çağlardan bu yana yaşamın izleri sürülecek, tarih boyunca liman kenti olmuş İzmir’de ticaret, deniz ve şehir hayatı arasındaki etkileşim incelenecek. Diğer Akdeniz şehirlerinden farkları, 10 bin yıla dayanan geçmişinin günümüzdeki yansımaları, kıyı düzenlemeleri ve İzmirlinin beklentileri de araştırılacak. Elde edilen tespitler ve öneriler, başta uluslararası mimarlık çevreleri olmak üzere tüm dünyanın bilgisine sunulacak.
DÜNYA KONUŞACAK
Gediz Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özlem Erdoğdu Erkarslan, AA gibi ekol bir mimarlık okulunun İzmir’e geliyor olmasının önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Erkarslan, kentin hem tanıtımı hem de şehirleşmede sağlıklı gelişimi ve kentsel dönüşüm açısından katkıları olacağına değindi, şunları söyledi:
“Bu temayla daha önce Yunanistan’da, Hırvatistan’da, Cezayir’de ve Beyrut’ta da düzenlenmiş. Ülkemiz ve İzmir için ise bir ilk olacak. Öncesinde öğrencilerimiz ön çalışma gerçekleştirecek. Tüm sahil boyu taranacak, özellikle kıyı kullanımına yoğunlaşılacak. Katılımcılarla paylaşılacak bu çalışmalar ışığında da detaylı saha incelemeleri yapılacak. Gelecek yılın başından itibaren mimarlık çevreleri bu toprakları konuşacak, gözler üzerimize çevrilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi’nin de desteklediği,Gediz Üniversitesi Mimarlık Bölümü olarak ev sahipliğini üstlendiğimiz bu uluslararası organizasyon kentimizi dünya kamuoyuna taşıyacak.”
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Nedim İncebay'dan İnegöl'de "Gıda Toptancılar Sitesi" projesi

İnegöl’de 4 gündür süren sorun mahalleliyi bezdirdi

İnegöl'ün o mahallesinde okul yetersizliği gündemde: Öğrenci sayısı bini geçti!

Bursa'da tartışma yaratan o görüntü! Onlarca kişi aynı yerden...

İnegöl'de mezarlığa giden vatandaş neye uğradığını şaşırdı!

İnsanların arasına girdi cips yedi

Nedim İncebay: “İTSO Üyesini Gerçekten Tanıyacak”

İnegöl’de Vatandaş İsyan Etti! Bir Aydır Çözüm Bekliyorlar

Daireyi gezerken banyoya girdi, çıktığı yere inanamadı!

Gelin Mehirde Çıtayı Yükseltti! Her Yıl Alacak

Eşine Kahve Jesti Yaptı! Gelinin Cevabı Şoke Etti



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın