Eczacı Milletvekili Erkan Aydın, artan grip vakaları sebebiyle eczanelerde bulunamayan grip ilacı sıkıntısını TBMM gündemine taşıdı.
Grip vakalarındaki artış sebebiyle depo ve eczanelerdeki grip ilaçları tükendi. Konuyu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıyan Milletvekili Erkan Aydın, antiviral olarak adlandırılan ilaçların piyasada bulunmadığını ve hastaların grip tedavisinde kullanılan “oseltamivir fosfat” ekten maddeli ilaçlara eczanelerden ulaşamadığını kaydetti.
Eczacı vekil Aydın, “Salgın sebebiyle depolardaki ilaçlar da tükenmek üzeridir. Şu anda bulunmayan ilaçlarla ilgili asıl meselenin fiyatlandırma olduğu bilinmektedir. Bakanlığınız Euro kurunu 1.95 TL’ye sabitlemiş ama Euro 3 TL civarına çıkmıştır. Yüzde 50’lik fark eczacıyı ve hastayı vurmaktadır” dedi.
Aydın, verdiği önergede Bakan Müezzinoğlu’na şu soruları yöneltti:
“Grip ilaçlarının temini için yaşanan sıkıntının aşılması için bir çalışma yapılmakta mıdır? Antiviral ilaçların üretimi ya da satın alımı için bir girişimde bulundunuz mu? İlaç sıkıntısını neden hem eczacıyı hem de hastayı etkileyen fiyatlandırma için yeni bir kur belirlemeyi planlıyor musunuz?”
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Kaçan Dana Mahalleyi Karıştırdı! Vatandaşlar Kaçacak Yer Aradı

İnegöl’de güvenlik görevlisi 1000 tabloya imza attı

Kurbanlık boğa çıldırdı! 6 kişi seferber oldu

Benzin konulmak istenen motosiklet alev alev yandı

İnegöl’de sokağın durumu evine giden öğrenciyi isyan ettirdi

İnegöl Hayvan Pazarında Gülümseten Pazarlık!

İnegöl’de görüntülenen hareket şaşkına çevirdi

Görenler Şaştı: İnegöl’de Bayram Hazırlığı Böyle Oldu

İnegöl OSB’de fabrikayı alevler sardı! Müdahale sürüyor

Bursa'da kurban pazarında kadın celepler dikkat çekiyor

Butlan kararının ardından Kılıçdaroğlu’nun dün yayınladığı video gündem oldu



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın