Bursa’nın Karacabey ilçesinde çöplerden plastik ve kağıt toplayarak geçimini sağlayan Murat Akbay, atıklardan dev maket gemi yaptı.
Karacabey’in Karacaahmet Mahallesi’nde yaşayan 47 yaşındaki Murat Akbay, çöpe atılan atık pil, karton, pet şişe, elektronik parçalar gibi eşyaları birleştirerek 2,5 metre genişliğinde gemi imal etti. Akbay, ’TDK Karacabey’ adını verdiği geminin tamamını çöpten bulduğu malzemelerle yaptı.
Akbay, gemiyi tek başına uğraşarak 2 ayda yaptığını belirterek, "Aralık ayında insanların kullanmadığı ve gereksiz görerek çöpe attığı eşyaları toplamaya başladım. Her geçen gün topladığım parçaları birleştirerek 2 ay gibi kısa sürede 2,5 metrelik gemiyi tamamladım” dedi.
Geçimini çöplerden topladığı kağıt ve plastik atıklardan sağladığını anlatan Akbay, “İnsanlar geri dönüşümü mümkün olan malzemeleri çöpe atıyorlar. Aslında atılan bu malzemeler çöpe değil de geri dönüşüm kutularına atılsa değerlendirilebilir. Bu konuda vatandaşlarımız daha şuurlu olmalı” diye konuştu.
Çöpten topladığı malzemeleri kullanarak yaptığı gemiyi yakında motor takarak suya indireceğini söyleyen Murat Akbay, hedefinin insanlara çöpe attıklarından neler yapılabileceğini göstermek olduğunu vurguladı.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Apartmanın 6. katına misafire edayısla çıkan kurbanlık gündem oldu

Kaçan Dana Mahalleyi Karıştırdı! Vatandaşlar Kaçacak Yer Aradı

İnegöl’de güvenlik görevlisi 1000 tabloya imza attı

Kurbanlık boğa çıldırdı! 6 kişi seferber oldu

Benzin konulmak istenen motosiklet alev alev yandı

İnegöl’de sokağın durumu evine giden öğrenciyi isyan ettirdi

İnegöl Hayvan Pazarında Gülümseten Pazarlık!

İnegöl’de görüntülenen hareket şaşkına çevirdi

Görenler Şaştı: İnegöl’de Bayram Hazırlığı Böyle Oldu

İnegöl OSB’de fabrikayı alevler sardı! Müdahale sürüyor

Bursa'da kurban pazarında kadın celepler dikkat çekiyor



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın