Manisa’nın Soma ilçesine ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na bir maden işçisi tarafından kömür rengine boyanmış ekmek verildi.
Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu 13 Mayıs tarihinde meydana gelen Soma faciasında 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Manisa’nın Soma ilçesinde temaslarda bulundu. Maden şehitliği ziyaretinin ardından maden şehidi Tezcan Şentürk’ün evine taziye ziyaretinde bulunan İhsanoğlu, basına kapalı olarak yaptığı ziyarette şehidin eşi Nigar Şentürk’e başsağlığında bulundu. Daha sonra Cengiz Topel Meydanı’nda halkla buluşan İhsanoğlu, maden işçileri tarafından karşılandı. Eren Malkoç isimli maden işçisi İhsanoğlu’na kömür rengine boyanmış ekmeği vererek, “Sizin lakabınız ekmekmiş. Bizim ekmeğimiz de kömür. Sizler bize sahip çıkın. Bu ekmeği size vermek istiyorum” dedi. Aldığı ekmeği havaya kaldırarak konuşan İhsanoğlu, “Verdiğinize emanete sahip çıkacağım. Bu ekmeğin hakkını koruyacağız” dedi.
301 maden işçisini simgeleyen ve üzerlerinde hayatını kaybeden işçilerin isimlerinin yazıldığı baretleri inceleyen İhsanoğlu’na; baret, Kur’an-ı Kerim, Türk Bayrağı ve tablo hediye edildi. İhsanoğlu daha sonra Cengiz Topel Meydanı’nda da canlı yayın programına katıldı.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

İnegöl’de görüntülenen hareket şaşkına çevirdi

Görenler Şaştı: İnegöl’de Bayram Hazırlığı Böyle Oldu

İnegöl OSB’de fabrikayı alevler sardı! Müdahale sürüyor

Bursa'da kurban pazarında kadın celepler dikkat çekiyor

Butlan kararının ardından Kılıçdaroğlu’nun dün yayınladığı video gündem oldu

İnegöl'de hareketli dakikalar! Çok sayıda ekip sevk edildi

Bursa'ya gidiş çilesi bitti!

İnegöl Hacıkara Şelalesi'nde yağışlarla su debisi arttı

İnegöl'de öğretmenden alkışlanacak davranış

İnegöl’de Trafik Denetimi: 500 Bin Lira Ceza Kesildi

Alanyurt'ta gece yarısı yangın paniği, korku dolu anlar yaşandı




Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın