Uzmanlar, İzmir’de düzenlenen bir panelde, Kore’den sonra dünyada en hızlı yaşlanan ikinci ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekti.
18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ev sahipliğinde bir panel düzenlendi. Panelde, yaşlılık ve hastalıklar tüm yönleriyle ele alındı. Narlıdere Huzurevi Yaşlı ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan yaşlılar da anlatılanları dikkatlice dinlerken, öğrenci ve akademisyenler panele ilgi gösterdi.
TÜRKİYE YAŞLANIYOR
Panelde konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Görsev Yener, Türkiye’nin hızla yaşlanan ülkelerden biri olduğuna dikkat çekti. Hastalık yükünün oluşturduğu risklerin altını çizen Yener, dünyada en yaşlanan ülkenin Kore olduğunu belirterek "60 yıl önce yaşam süresi 46 iken şimdi 72’dir. Bu rakamlar oldukça ciddi bir sıkıntı ile karşılaşacağımızı gösteriyor. Her 3 bunama olan kişiden ikisinde alzheimer görülmektedir. Eskiden çok güzel yemekler yapan bir anne artık pilavın nasıl yapıldığını sormak için kızını arıyorsa burada bir sorun başlamış demektir” diye konuştu.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

3 gün boyunca İnegöl'de herkese ücretsiz olacak

Galatasaray'ın Dünya Yıldızı Victor Osimhen İnegöl Mobilyasını Tercih Etti

İnegöl'de Gören Dönüp Bir Daha Baktı! Sünnet Arabası Yerine Tekne Kullandılar

Buğday tarlalarında yangın! Ekiplerin yoğun çabası sürüyor

İnegöl'de orman yangını! İlk müdahaleyi BUSKİ ekipleri yaptı

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın