Bursa’da zor şartlar altında hayat mücadelesi veren 4 kişilik engelli aile, elektrik, su, doğalgazı olan çatısı akmayan bir ev hayal ediyor.
Merkez Osmangazi ilçesinde yaşayan ve tüm fertleri engelli olan Aydın ailesi hayırseverlerin yardım elini bekliyor. Kas erimesi hastalığı olan 4 kişilik engelli aile, Küçükbalıklı Mahallesi’nde elektrik, su ve doğalgazı olmayan, çatısı akan prefabrik evde yaşam mücadelesi veriyor. Aile bireylerinin hepsi engelli olduğu için yürümekte zorluk çekiyor, evde sobayı yakmakta zorlanıyor. Aydın ailesinin fertleri, evlerine elektriği komşularından çekerken, yakında karanlıkta kalacaklarını söylediler.
Kas erimesi hastalığına yakalanan anne Güllü Aydın ve aynı hastalığa yakalanan çocukları Senem, Cabir ve Mevlüt Aydın, en büyük hayallerinin elektriği, dogalgaz ve suyu olan bir evde yaşamak olduğunu ifade ettiler. Cabir Aydın kendilerine yardım eli uzatılmasını istediklerini kaydederek, "Ben annem ve iki kardeşim engelliyiz. Evimizde elektrik, su ve doğalgaz yok. Benim ve ailemdeki bu hastalık bacaklarda sinirleri eritiyor. Bizim evimizin çatısı akıyor. 4 yıldır iş arıyorum ama bulamıyorum. Kardeşlerimin engelli maaşı var ama benim yok. Ben çalışabilecek iş istiyorum. Evimiz kaçak olduğu için elektrik, su ve doğalgaz bağlanamıyor. Evimizin çatısı yağmur yağdığı zaman akıyor. Evde soba var, ailede herkes engelli olduğu için yürüyemiyor. Soba yakmakta çok zorluk çekiyoruz. Hayır severlerin bizim sesimizi duymasını istiyorum" dedi. Ailenin bir diğer engelli bireyi Senem Aydın, tek hayallerinin yaşanacak bir ev olduğunu sözlerine ekledi.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı

Kamera kaydı olmasa kimsenin inanmayacağı o görüntü

Oylat Mağarası'nda Eğlence Dolu Dakikalar Kamerada

İSKO’da Voleybol Heyecanı Sona Erdi! Şampiyon Belli Oldu

Seyir halindeki araç alev topuna döndü!

Doğacak bebek için götürülen kıyafetler büyük tepki topladı!



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın