BM İklim Zirvesi’ndeki konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD’e karşı operasyonda siyasi, askeri ve lojistik destek sağlayabileceklerini ifade etti.
Bölgede terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlara olumlu yaklaştıklarını dile getiren Erdoğan, “Şu anda tabi henüz gelen bilgiler çok farklı. Yani hedefler noktasında nereler vuruldu, nasıl vuruldu tam manasıyla henüz bilgileri net bize ulaşmış değil. Fakat bunlar biliyorsunuz Sayın Obama’nın konuşmasında da Irak ve Suriye olarak ifade ettiği hedefler arasındaydı. Ve bu hedeflere yönelik atılmış olan bu adım özellikle bölgedeki terör örgütlerine karşı yapılmış bir eylem olarak bizim de tabi olumlu yaklaştığımız bir adımdır. Bunun tabi böyle bir kere olup ardından ciddi bir ara verilmesi yanlış olur diye düşünüyorum. Bu yol haritasının kararlılıkla sürdürülmesi gerekir ve terörle mücadele özellikle bölgedeki terörle mücadeleye bir ortak mutabakat içerisinde yürünmesinin de gereğine inanıyorum” dedi.
Türkiye’nin IŞİD’e karşı operasyonda katkısını Obama ile görüştüklerini dile getiren Erdoğan, “Türkiye’nin katkısını kendileriyle görüşüyoruz, görüşmeye de devam edeceğiz. Ona göre üzerimize düşen görev neyse terörle mücadelede bunu yapmaya tabii ki biz de üzerimize düşen şekilde adımlarımızı atacağız. İnşallah döndükten sonra hükümetimizle de bu görüşmeleri yapacağız. Bu görüşmelerimizi yaptıktan sonra alacağımız karar çerçevesinde buradaki desteğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
Düzenlenecek bir operasyonun her türü kapsayacağını belirten Erdoğan, “Operasyon her türü kapsar. Askeri, siyasi, lojistik hepsi. Burada Dışişleri Bakanım Sayın Kerry ile, bizim yine Sayın Obama’nın başkanlığında yapılacak olan toplantıya katılmak suretiyle oralarda düşüncelerimizi kendilerine belirteceğiz. Bu akşam resepsiyon var. Resepsiyonda kendileriyle görüşme fırsatı zannediyorum ayaküstü olsa da bulacağız ve bu görüşmeleri bu şekilde sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Tampon bölge hakkında da konuşan Erdoğan, “Tampon meselesine gözü kapalı olarak bakmayalım. Bu bir vaka. Bir defa burada söyledim ’no fly zone.’ Bir defa bu önemli. İki, Suriye tarafında güvenli bölge önemli bir şey. 1 milyon insan şu anda sadece bizde. Bunun bizde meydana getirdiği sosyolojik bir olumsuz gelişme var. Bunun giderilmesi lazım. Hala gelmeye devam ediyor. Tabi işin bir de üçüncü boyutu var. Bu bölücü terör örgütleriyle mücadele. Bunu aynı şekilde kararlılıkla sürdürmemiz gerekiyor ve bunu kendileri de zaten kabulleniyorlar ve bu çerçevede Türkiye olarak biz de üzerimize düşeni yerine getiririz” dedi.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

3 gün boyunca İnegöl'de herkese ücretsiz olacak

Galatasaray'ın Dünya Yıldızı Victor Osimhen İnegöl Mobilyasını Tercih Etti

İnegöl'de Gören Dönüp Bir Daha Baktı! Sünnet Arabası Yerine Tekne Kullandılar

Buğday tarlalarında yangın! Ekiplerin yoğun çabası sürüyor

İnegöl'de orman yangını! İlk müdahaleyi BUSKİ ekipleri yaptı

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın