Balıkesir’de geçirdiği beyin kanaması sonucunda beyin ölümü gerçekleşen 77 yaşındaki eski Emniyet Müdürü Muammer Ardıç’ın böbrekleri, Bursa’da organ nakli bekleyen bir hasta için umut ışığı oldu.
İstanbul’da yaşayan emekli emniyet müdürü Muammer Ardıç, Ayvalık’taki yazlığında beyin kanaması geçirmesi üzerine Ayvalık Devlet Hastanesi’ne, oradan Edremit Devlet Hastanesi’ne ve sonrasında Balıkesir Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesi sonrasında Balıkesir Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü yetkilileri 77 yaşındaki Muammer Ardıç’ın ailesi ile irtibata geçerek organ nakli konusunda gerekli izinleri aldı. Bursa’dan gelen ekip, başarılı bir ameliyat sonrasında Ardıç’ın böbreklerini alarak organ bekleyen hastaya nakledilmek üzere Bursa’ya gitti.
Organ bağışının sosyal bir sorumluluk olduğunun altını çizen Balıkesir Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğünde görevli hemşire Emine Ekinci, "Bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. Herkes organ bağışında bulunsun. Milyonlarca insan organ bekliyor" dedi.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

İnegöl'de Yağmur Bile Durduramadı! Baba Oğuldan Güzel Anlar

İnegöl Mezitler'de Dev Tırlar Ters Yöne Girdi! Trafik Durdu

İnegöl'de Yılda Birkaç Kez Oluyor! Yine Aynı Manzara

İnegöl’den Azerbaycan’daki Başörtüsü Yasağına Tepki: “Bu Zulme Hayır Diyoruz!”

İnegöl'de giyim mağazasında korku dolu anlar

İnegöl’de arkeologlar iş başında: Kazı alanında ne aranıyor?

Takılan takıyı gören gelinin ağzı açık kaldı

İnegöl’de huzurevi sakinlerine Dünya Yaşlılar Günü sürprizi

Bursa’da büyük yangın alarmı! AFAD KBRN ekibi de bölgeye gitti

Ustanın istediği rakamı duyunca vazgeçti! Kendisi yaptı

Bedava simit dağıtılınca olanlar oldu! Bir anda kapıştılar



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın