Eski manken Yaşar Alptekin, Bursa’nın İnegöl ilçesinde gençlerle buluştu.
İnegöl Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle tertiplenen “Gençlerle Buluşma” programına eski manken, tiyatrocu ve yazar Yaşar Alptekin konuşmacı olarak katıldı. Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden öğrencilere nasihatlerde bulunan Alptekin, 10 lisede daha öğrencilerle buluşacak.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Artık sohbet etmiyoruz, ‘Slm’ yazarak selam veriyor, ‘Nbr’ yazarak ne haber diyoruz. Toplumda ilişkiler dibe vurdu. Arkadaşlıklar neredeyse sıfıra düştü. Tek heyecanımız sizlersiniz. Siz, İnegöl’ün ve Türkiye’nin geleceğisiniz” dedi.
Hayatının büyük kısmını boş geçirdiğini belirten Yaşar Alptekin ise, “Benim doğum tarihim namaza başlama tarihimdir. Namazsız geçen yılları yaşanmamış sayarım. Cenab-ı Allah, bizlere bu dünyada sayılamayacak kadar çok nimet vermiş. Bizler de Allah’ımıza namaz kılarak şükretmeliyiz. Bizlerin namaz kılmaya çok ama çok ihtiyacı var. Çünkü ahrette bize sorulacak ilk soru ‘Namaz kılıyor muydun?’ sorusu olacaktır. Bakınız, namaz iki kişiye farz değildir, bunlardan biri deliler, diğeri de ölülerdir” dedi.
Anne ve babaların hayatta iken kıymetinin bilinmesi gerektiğine işaret eden Alptekin, “Bizlerin cennete gidebilmesi için anne ve babalarımızın dualarına ihtiyacımız var. Onların hayır duasını alalım. Evinde yaşlı anne ve babasına merhamet gösteren insana Cenab-ı Allah da merhamet gösterir. Şunu unutmayalım ki, bir Müslüman’ın annesine verebileceği en güzel hediye namaza başlamaktır” şeklinde konuştu.
Öğrencilerden gençliklerini boşa heba etmemelerini isteyen Alptekin, “Gençliğinizin kıymetini bilin. Bugün sizlere hoş gelen boş günleriniz yarın sizlere lazım olacak, ama iş işten geçmiş olacak. Geleceğimiz siz gençlere emanet edilmişse, o zaman lütfen zamanınızı internette sörf ederek geçirmek yerine, anne-babanıza ve ülkenize hayırlı evlat olmak için çalışıp çabalayarak geçirin” dedi.
Gençleri arkadaş seçme konusunda da dikkatli olmaya çağıran Alptekin, “Anne ve babanızın arkadaş konusundaki tavsiyelerine mutlaka uyun. Anne ve babanız size biriyle görüşmemenizi istiyorsa, bilin ki bir bildikleri vardır. Eğer sözünü dinlemezseniz bunun bedelini ağır ödersiniz. Arkadaşlar arasında kötü alışkanlıklar ‘Bir kereden bir şey olmaz’ cümlesiyle başlar. Bir kere o cümleyi derseniz, işte felaketin içine düşmüşsünüz demektir. Sizlere bu cümleyi söyleten de, ezberleten de arkadaş çevrenizdir. Onun için düzgün arkadaş seçin ve sizi felakete götürecek ortamlardan uzak durun” diye tavsiyede bulundu.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Benzin konulmak istenen motosiklet alev alev yandı

İnegöl’de sokağın durumu evine giden öğrenciyi isyan ettirdi

İnegöl Hayvan Pazarında Gülümseten Pazarlık!

İnegöl’de görüntülenen hareket şaşkına çevirdi

Görenler Şaştı: İnegöl’de Bayram Hazırlığı Böyle Oldu

İnegöl OSB’de fabrikayı alevler sardı! Müdahale sürüyor

Bursa'da kurban pazarında kadın celepler dikkat çekiyor

Butlan kararının ardından Kılıçdaroğlu’nun dün yayınladığı video gündem oldu

İnegöl'de hareketli dakikalar! Çok sayıda ekip sevk edildi

Bursa'ya gidiş çilesi bitti!

İnegöl Hacıkara Şelalesi'nde yağışlarla su debisi arttı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın