Bursa’daki otomobil fabrikası işçilerinin protestosunda yol kapatmaları sebebiyle tutuklanması istenen işçiler serbest bırakıldı.
Bursa’da büyük bir otomobil fabrikasında 10 işçinin asgari ücret zammının maaşlarına yansıtılmasını istemesi üzerine işten çıkarılmasını protesto eden Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler, geçtiğimiz günlerde Mudanya yolunda oturma eylemi yapmıştı. Trafik dururken, emniyet ekipleri işçilerin dağılmasını istedi. Ancak işçiler fabrikaya yürümek istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polis ile işçiler arasında arbede yaşandı. Güvenlik güçleri biber gazı sıkarak eylemcilere müdahale etti. İşçiler tekrar metro istasyonunda önünde toplandı. Yolun iki şeride tekrar trafiğe açılırken 24 kişi, ’Polise mukavemet’ ve ’Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet’ suçlarından adliyeye çıkartıldılar. Savcılık, ifadelerini aldığı 24 sanığı tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Zanlılar, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Öte yandan, sosyal medyada metal işçileri adına açılan sayfada, çalışanların eylem yapması ve iş bırakması için provokatif paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla "suç işlemeye tahrik" suçlamasıyla gözaltına alınan D.G, Y.D. ve V.S’nin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı

Kamera kaydı olmasa kimsenin inanmayacağı o görüntü

Oylat Mağarası'nda Eğlence Dolu Dakikalar Kamerada

İSKO’da Voleybol Heyecanı Sona Erdi! Şampiyon Belli Oldu

Seyir halindeki araç alev topuna döndü!

Doğacak bebek için götürülen kıyafetler büyük tepki topladı!






Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın