HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Dengir Mir Mehmet Fırat’ın Meclis Başkanı adaylığı başvuru dilekçesini TBMM Genel Sekreterliğine teslim etti.
Dengir Mir Mehmet Fırat’ın başvuru dilekçesini teslim ettikten sonra gazetecilerin sorularına cevap veren İdris Baluken, Fırat’ın adaylığı kararının HDP grubunun oy birliği ile alındığını söyledi. Baluken, “Dengir bey hem siyasi deneyimi açısından, hem siyasetteki bilgi becerisi açısından daha önce yürütmüş olduğu siyasi çalışmaların bugüne bir kapsayıcılık yansıması açısından en doğru aday olarak grubumuz tarafından tespit edildi. Seçilmesi durumunda iç tüzüğe uygun, bütün siyasi partilere eşit mesafede tarafsız ve yıllardır özlediğimiz bir başkan profili sergileyeceğine inanıyoruz” dedi.
"O DA ZİYARET EDECEK"
Fırat’ın destek için siyasi partileri ziyaret edip etmeyeceğinin sorulması üzerine Baluken, “Evet o konuda biz de bir planlama yapıyoruz, arkadaşlarımız belirliyor. Diğer siyasi partileri ziyaret etmeyi düşünüyoruz" diye konuştu. Meclis Başkanlığı seçimleri konusunda kendi adaylarından emin olduklarını belirten Baluken, “Üçüncü dördüncü tura kalma durumu olursa onlardan biri mutlaka bizim adayımız olacak. O nedenle diğer siyasi partilerin bizi desteklemeleri konusunda görüşmeler yapacağız" şeklinde konuştu.
Baluken, Meclis Başkanlığı seçim sonucunun koalisyona bir işaret olup olmayacağına ilişkin bir soruya ise “Meclis Başkanlığının nasıl şekilleneceği üzerinden sanırım biraz netleşme olur diye düşünüyorum" ifadeleriyle cevap verdi.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Kaçan Dana Mahalleyi Karıştırdı! Vatandaşlar Kaçacak Yer Aradı

İnegöl’de güvenlik görevlisi 1000 tabloya imza attı

Kurbanlık boğa çıldırdı! 6 kişi seferber oldu

Benzin konulmak istenen motosiklet alev alev yandı

İnegöl’de sokağın durumu evine giden öğrenciyi isyan ettirdi

İnegöl Hayvan Pazarında Gülümseten Pazarlık!

İnegöl’de görüntülenen hareket şaşkına çevirdi

Görenler Şaştı: İnegöl’de Bayram Hazırlığı Böyle Oldu

İnegöl OSB’de fabrikayı alevler sardı! Müdahale sürüyor

Bursa'da kurban pazarında kadın celepler dikkat çekiyor

Butlan kararının ardından Kılıçdaroğlu’nun dün yayınladığı video gündem oldu



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın