Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), bütün üyelerinin kuruluşundan günümüze kadarki bilgilerini elektronik ortama taşıdı.
Merkezi Sicil Kayıt Sistemi’ne (MERSİS) geçen ilk ticaret ve sanayi odalardan birisi olan BTSO, yeni sistem sayesinde üye işlemlerini hızlandırmış oldu. 2015 yılı Eylül ayında yeni çağrı merkezini de faaliyete geçiren BTSO, bu merkezde aylık gelen 4 bine yakın çağrı ile üyelerin taleplerine çözüm buluyor. 2015 Nisan ayından itibaren yürürlüğe giren elektronik randevu sistemi ise BTSO üyelerinin odaya gelmeden internet üzerinden işlemlerini gerçekleştirmesini sağlıyor.
BTSO Ticaret Sicil Müdürlüğü’nün yaklaşık 2 yıllık süren çalışmalarının ardından 36 bine yakın oda üyesinin kuruluşundan günümüze kadar tüm bilgilerini elektronik ortama aktarıldı. Bu sayede firmaların kurucuları, ortaklık yapıları, sermayeleri, idari yapısı gibi önemli bilgiler tek bir sistemde toplandı.
1927 YILINDAN GÜNÜMÜZE KADAR BÜTÜN BİLGİLER DİJİTAL ORTAMDA
Bursa’da faal olan firmaların elektronik ortamda toplanması sayesinde üye işlemlerini daha hızlı bir şekilde tamamlayan BTSO’nun bu çalışması Türkiye’deki oda ve borsalara da örnek oluyor. Sistemde, odaya kayıtlı en eski ve en yeni üyeye kadar 36 bine yakın firmanın kaydı bulunuyor.
Türkiye İş Bankası Bursa Şubesi BTSO kayıtlarındaki en eski üye. Sayas Gıda ise sisteme kayıtlı en eski işletme olarak dijital arşivde yer aldı. Ticaret ve sanayi odalarına yine öncülük eden BTSO, yeni hayata geçen proje sayesinde Bursa’nın ekonomik yapısını ve değişimini bütün teferruatıyla görme imkanı sağlıyor.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, MERSİS Sistemi’nin oda işlemlerine ve üyelere büyük katkı sağladığını ifade etti. BTSO üyelerinin MERSİS sayesinde Oda’ya gelmeden hizmet aldığını hatırlatan Burkay, “Teknolojiyle birlikte bilgiye erişim de gün geçtikçe artıyor. MERSİS sayesinde tüm ticari işletmelere ilişkin merkezi bir veri tabanı oluşturuldu. Odamızda üyelerimize dönük hizmetlerimizin kalitesini ve farkını arttırmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
YENİ VERİ TABANI SİSTEMİ BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLIYOR
Başkan İbrahim Burkay, üye firma verilerinin elektronik ortama kaydedilmesinin Bursa’nın ekonomi tarihi hafızasını korumakla birlikte üyelere de ayrıcalıklı bir hizmet sağladığını belirtti. “Bursa Ticaret ve Sanayi Odası her alandaki projeleri ve çalışmalarıyla Türkiye’ye rol model olmaya devam ediyor” diyen Başkan Burkay, şöyle konuştu:
“Ülkemizin ve Bursa’mızın kalkınma hedeflerine büyük katkılar sunan 36 bine yakın BTSO üyesinin tüm verilerini elektronik ortamda topladık. Bu sayede yeni veri tabanı, üyelerimizin hizmetinin daha kaliteli hale gelmesine büyük katkı sağlayacak. Emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.”
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı

Kamera kaydı olmasa kimsenin inanmayacağı o görüntü

Oylat Mağarası'nda Eğlence Dolu Dakikalar Kamerada

İSKO’da Voleybol Heyecanı Sona Erdi! Şampiyon Belli Oldu

Seyir halindeki araç alev topuna döndü!

Doğacak bebek için götürülen kıyafetler büyük tepki topladı!

Piyasa analizi ve gençlere tavsiyeler



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın