Paris’te IŞİD’le mücadelenin ele alınacağı geniş katılımlı “Irak’ta Barış ve Güvenlik” konulu uluslararası konferans başladı. Fransız jetleri Irak semalarında keşif uçuşlarına başlayacak.
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile mücadelenin ele alınacağı “Irak’ta Barış ve Güvenlik” konulu uluslararası konferans, Fransa’nın başkenti Paris’te başladı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’nin ev sahiğliğinde düzenlenen ve Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum’un da katıldığı konferansta Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil ediyor. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un da katıldığı konferansta her ülkenin IŞİD’le mücadele strateji ele alınacak.
FRANSIZ JETLERİ IRAK’TA KEŞİF UÇUŞU YAPACAK
Konferans öncesi değerlendirmelerde bulunan Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, bugün Fransız jetlerinin Irak semalarında keşif uçuşlarına başlayacağını duyurdu. Europe 1 Radyosu’na konuşan Fabius, Iraklı yetkililere hazır olduklarını ve sadece izin beklediklerini ilettiğini söyledi. Fabius ayrıca, ilk Fransız jetinin bugün Abu Dabi’deki Fransız Üssü’nden Irak’ta keşif misyonunu yerine getirmek üzere havalanacağını ifade etti.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Yemek ocağa kendi çıktı, onlarca yorum aldı

Bu işin suyu çıktı dedirtecek talep!

Onlarca kişi peşinden koştu! Yorumlara tepki yağdı

İnegöl’de sosyal medyaya yansıyan af çağrısı gündem oldu

Erdoğan'ın bu sözleri 32 yıl sonra Bursa'da ortaya çıktı

İnegöl’de Ahmet Türkel Çevre Yolu’nda drift yapan sürücüye ağır ceza

İnegöl’de Alevler Yükseldi! Ormanlık Alanda Yangın Çıktı

İnegöl’de “Terzi kendi söküğünü dikemez” dedirten görüntü

İnegöl'de çay bahçesinde yedi içti hesabı ödemedi

İnegöl'de orman yangını!

Bahçeli Ev Aldı Ama Manzarası Sosyal Medyada Gündem Oldu



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın