HSYK 2. Dairesi tarafından görevden uzaklaştırma kararı verilen Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, adliye çıkışında, “Bu karar bence kurulda alınmadı. Başka bir yerde alındı. Kurul da uygulamaya koydu” dedi.
Bolu Adliyesi’nde göevli savcı Zekeriya Öz, odasındaki eşyaları topladıktan sonra saat 17.15’te adliyeden ayrıldı. Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öz, “Konuyla alakalı bana herhangi bir tebligat gelmedi. Bir açıklama da gelmedi. Bugüne kadar savunmam dahi alınmadı. Bana bildirilmeyen ve gönderilmeyen kararın medyaya alelacele servis edilmesi Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) hangi etik değerlere göre hareket ettiğini açıkça göstermektedir. Karar hukukilikten uzak siyasi bir karardır. Bununla ilgili ayrıntılı açıklamayı yapacağım. İtirazlarımı yapacağım. Malum bir savcı Konya’da bir kişiyi gözaltına aldırmadığı için Zonguldak’a sürülüyor. Bunu süren de aynı kuruldur. Bu tür kararlar veren kurul aslında yargı bağımsızlığına büyük bir darbe vurmuştur. Kararın şahsımla alakası yoktur. Verilen karar yargı bağımsızlığına karşı yapılmıştır. Karara karşı itirazımı yapacağım” dedi.
Kararın HSYK 2 . dairesi tarafından alınmadığını ifade eden Öz sözlerine şöyle devam etti:
“Dosyayı bile bilmiyorum. Benimle alakalı ne suçlama var bakacağız. Bizimle alakalı suçlamaları televizyonlarda medya mensupları sansasyon yapıyorlar. Bu karar bence kurulda alınmadı. Başka bir yerde alındı. Kurul da uygulamaya koydu.”
Zekeriya Öz kendisine ait 14 FJ 697 plakalı arabasına binmeden önce görevli aracın üzerindeki karları temizledi. Öz, kartopunu havaya attı ve “Yeni yılın mutluluk getirmesi için kartopunu da havaya atalım” dedi. Öz, daha sonra adliyeden ayrıldı.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

İnegöl'de Yağmur Bile Durduramadı! Baba Oğuldan Güzel Anlar

İnegöl Mezitler'de Dev Tırlar Ters Yöne Girdi! Trafik Durdu

İnegöl'de Yılda Birkaç Kez Oluyor! Yine Aynı Manzara

İnegöl’den Azerbaycan’daki Başörtüsü Yasağına Tepki: “Bu Zulme Hayır Diyoruz!”

İnegöl'de giyim mağazasında korku dolu anlar

İnegöl’de arkeologlar iş başında: Kazı alanında ne aranıyor?

Takılan takıyı gören gelinin ağzı açık kaldı

İnegöl’de huzurevi sakinlerine Dünya Yaşlılar Günü sürprizi

Bursa’da büyük yangın alarmı! AFAD KBRN ekibi de bölgeye gitti

Ustanın istediği rakamı duyunca vazgeçti! Kendisi yaptı

Bedava simit dağıtılınca olanlar oldu! Bir anda kapıştılar




Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın