Paralel yapıya yönelik yürütülen soruşturmada mahkemedeki sorgu işlemleri devam eden 49 şüphelinin gözaltı süresinin dolduğuna yönelik yaptığı itiraz, İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği’nce mahkemenin bu hususta karar vermeye yetkili ve görevli olmadığı gerekçesiyle reddedildi.
Paralel yapıya yönelik yürütülen “Casusluk” soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen ve aralarında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün de bulunduğu 49 kişi gözaltı kararına itiraz etmişlerdi.
Talebi değerlendiren mahkeme kararında soruşturma sonucunda dün bazı şüphelilerin tutuklama istemiyle İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen şüpheli avukatlarının, "Şüphelilerin özgürlüğünün kısıtlandığı, azami gözaltı sürelerinin dolduğu" gerekçeleriyle müvekkillerinin salıverilmelerini talep ettiklerini hatırlattı.
Yakalanan kişinin Cumhuriyet Savcılığı’nca bırakılmadığı taktirde soruşturmanın tamamlanması için gözaltına alınabileceği ve gözaltı süresinin, yakalama yerine en yakın hakim ve mahkemeye gönderilmesi için zorunlu süre hariç tutulmak kaydı ile yakalama anından itibaren 24 saati geçemeyeceğinin anlaşıldığını kaydeden mahkeme, "yakalama yerine en yakın hakim ve mahkemeye gönderilmesi için zorunlu sürenin 12 saatten fazla olamayacağı, toplu olarak işlenen suçlarda delillerin toplanmasındaki güçlük ve şüpheli sayısının fazlalığı da nazara alınarak her defasında bir günü geçmemek kaydı ile bu sürenin üç gün süre ile uzatılabileceğine" vurgu yaptı.
Verilen kararlara ilişkin itiraz yolunun açık olmadığını belirten mahkeme, gözaltı süresi geçtiği halde şüphelilerin serbest bırakılmadığı veya sorguya sevk edilmediğine dair oluştuğu iddia edilen fiili durumu itirazen incelemeye ve bu hususta karar vermeye hakimliklerinin yetkili ve görevli olmadığının anlaşıldığını ifade ederek itirazlarının reddine karar verdi.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Galatasaray'ın Dünya Yıldızı Victor Osimhen İnegöl Mobilyasını Tercih Etti

İnegöl'de Gören Dönüp Bir Daha Baktı! Sünnet Arabası Yerine Tekne Kullandılar

Buğday tarlalarında yangın! Ekiplerin yoğun çabası sürüyor

İnegöl'de orman yangını! İlk müdahaleyi BUSKİ ekipleri yaptı

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı

Kamera kaydı olmasa kimsenin inanmayacağı o görüntü



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın