Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan otomasyoncular ve hastane personeline internete giriş yasağı getirilmesi için 49 bin TL ödenerek koruma sistemi kurulduğu iddia edilirken, hastane yönetimi ise söz konusu kısıtlamaların hastane bilgi güvenlik politikası gereği olduğunu duyurdu.
İddiaya göre Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan personele internet yasağı konuldu. Doktorların dışında hiçbir hastane personelinin internete giremediği iddia edildi. Hastane personelinin interneti kullanmak istediğinde ise hastane sayfası ile karşılaştığı ifade edildi. Bir diğer iddia ise hastane yönetiminin personellerin internete erişimini engellemek için aylık 49 bin TL ile koruma sağladığı oldu. İsmini vermek istemeyen bir hastane personeli, doktorların dışında hiçbir çalışanın internete giremediğini söyledi. Bir diğer personel ise, hastane yönetiminin personellerin interneti kullanmaması için aylık 49 bin TL koruma bedeli ödediğini anlattı.
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştıma Hastanesi ise, konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Hastaneden yapılan açıklamada, “Bilgi güvenlik ağının teknik, yazılımsal ve lisans gerektiren bir sistem olduğu herkesçe malumdur. Bilgi güvenliği lisansına abartıldığı gibi yüksek bir meblağ değil, standartlarda cüzi bir miktar ödenmektedir. Söz konusu kısıtlamalar da hastanemizin bilgi güvenlik politikası gereği, bilgi işlemimiz tarafından hastalarımızın bilgi güvenliğini sağlamak amaçlı olarak genişletildiği doğrudur. Sınırsız bir internet sistemde güvenlik zafiyetine yol açmakta ve otomasyon sistemimizi yavaşlatmaktaydı. Hastalarımızın sağlık hizmetine ulaşırken bu denli aksaklıklarla karşılaşmaması ve bilgi güvenliğinin sağlanması için internette gerekli görülen yerlerde bir dizi kısıtlamaya gidilmiştir. Daha önce yapılan siber saldırı teşebbüsleri bizi bu noktada haklı kılmaktadır. Biz, hastalarımızın her türlü bilgisini mahremiyet görüyor, asla bir başkasının eline geçmesini istemiyoruz. Bunun için de gerekli olan her şeyi yaptık ve yapıyoruz” denildi.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı

Kamera kaydı olmasa kimsenin inanmayacağı o görüntü

Oylat Mağarası'nda Eğlence Dolu Dakikalar Kamerada

İSKO’da Voleybol Heyecanı Sona Erdi! Şampiyon Belli Oldu

Seyir halindeki araç alev topuna döndü!

Doğacak bebek için götürülen kıyafetler büyük tepki topladı!

Piyasa analizi ve gençlere tavsiyeler

İnegöl'de 4 katlı apartmandaki kaçak yapı yıkıldı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın