Hayırsever İşadamı Muzaffer Samda´nın damadı işadamı Selçuk Teşik, İnegöl´e ikinci kez özel eğitim okulu kazandıracak. Hanife-Selçuk Teşik Rehberlik Araştırma Merkezi binasını İnegöl´e kazandıran işadamı Selçuk Teşik, ikinci özel eğitim uygulama okulu için kolları sıvadı. Okulun protokolü kısa süre içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılacak.
Yeni okul hayırsever Selçuk Teşik´in 2011 yılında yaptırıp milli eğitime sunduğu Hanife-Selçuk Teşik Rehberlik Araştırma Merkezi´nin hemen yanındaki alana yapılacak.

BİN 600 METREKARE KAPALI ALANA SAHİP OLACAK

Hanife-Selçuk Teşik Rehberlik Araştırma Merkezi´nin arkasındaki Milli Eğitim Müdürlüğüne ait 800 metrekare alan üzerine iki katlı olmak üzere bin 600 metrekare kapalı alana sahip olacak okulun kısa süre içerisinde temelinin atılacağı bildirildi.

12 DERSLİKLİ OLACAK

12 derslikli planlanan okulda öğretmenler odası, çok amaçlı salon, birebir eğitim sınıfları, farklı farklı bölümler de olacak.

2. YADA 3. KADEME EĞİTİM VERİLECEK

Eğitim yuvasının bitirilip Milli Eğitime teslim edilmesinin ardından 2. Yada 3. Kademe eğitimin hangisinin verilip verilmeyeceği planlanacak.

TALHA VE ÖMER FARUK TEŞİK İŞ OKULU

Yapılacak olan kuruma Talha Ve Ömer Faruk Teşik isminin verilmesi düşünülüyor.

´İNSANLARIN EN HAYIRLISI İNSANLARA FAYDALI OLANDIR´

Hayırsever Selçuk Teşik, “2010 yılında ilçemizdeki engelli vatandaşlarımızın dördüncü kattaki bir binada hizmet almasının çok sıkıntılı olduğu ve bu konuda uygun yeni bir binaya ihtiyaç duyulduğu konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışmaları olduğunu biliyorduk. Aile olarak babam ve kayınpederim Muzaffer Samda ile görüşerek bu insanların dertlerine çare olmak noktasında bir bina yaparak, milli eğitime devretmiştik. Şimdi ise yeni bir eğitim yuvası kazandırmak için harekete geçtik. ´İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır´ düşüncesiyle hayır için bir kez daha yola çıktık. Daha önce yaptığımız Rehberlik Araştırma Merkezinin arkasındaki Milli Eğitim Müdürlüğüne ait bir alanda ikinci eğitim yatırımımızı yapmayı planladık. Projelerimizi hazırladık. Nasip olursa yakın zaman içerisinde protokolünü yapıp inşaat çalışmalarına başlayacağız. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.