İstanbul’daki görevinden becayiş yolu ile İzmir’e atanan bir hemşire, Kamu Hastaneleri Kurumunun yolluk ücretini ödememesi üzerine başlattığı hukuk mücadelesini kazandı. Sağlık Sen İzmir Şubesinin açtığı davada mahkeme, “Davacıya yolluk ödenmemesi mevzuata uygun değildir. Yolluk hemşireye faiziyle ödenmelidir” diye karar verdi.
İstanbul Maltepe Devlet Hastanesinde görev yapan hemşire Sultan Gün, İzmir’deki bir meslektaşı ile becayiş yaparak Karşıyaka Devlet Hastanesine atandı. Ancak idare, hakkı olmasına rağmen sağlık çalışanının yolluk ücretini ödemedi. Bunun üzerine Sağlık Sen İzmir Şubesi Hukuk Servisi, hemşirenin yolluk ücretinin ödenmesi için hukuk mücadelesi başlattı. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna açılan davada yolluk ücreti faiziyle birlikte talep edildi.
Davalı kurum savunmasını, “Davacının karşılıklı yer değiştirmek suretiyle yolluksuz olarak atanmasının uygun görüldüğü, işlemin Bakanlık talimatı doğrultusunda yapıldığı, işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı" şeklinde yaptı.
MAHKEME HEMŞİREYİ HAKLI BULDU
Mahkeme yaptığı değerlendirmede, atanan veya yeri değiştirilen memur ve hizmetlilere, yol masrafı, yevmiye, aile masrafı ve yer değiştirme masraflarının ödenmesi gerektiğini belirtti. Mahkeme heyeti, davacı hemşireye idare tarafından yolluk ücretinin yasal faiziyle birlikte ödenmesi gerektiğine hükmetti. Duruşmaları Sağlık Sen İzmir Şubesi Avukatı Coşkun Üzüm ile İzmir Sağlık Müdürlüğü Avukatı İdil İpek Öztürk de takip etti.
"YOLLUK ÜCRETİ YASALDIR"
Sağlık Sen İzmir Şubesi Başkanı Ekrem Özdemir, becayiş yolu ile atamanın Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık personeline verilen bir hak olduğunu, becayiş yolu ile atanan çalışanlara da yolluk ücreti verilmesi gerektiğini söyledi. Mahkemenin İzmir’e becayiş yolu ile atanan hemşire için verdiği kararın sevindirici olduğunu belirten Özdemir, “Sağlık personelinin hak ettiği tüm hakların verilmesi öncelikle idarecilerimizin görevidir. Açtığımız davada olduğu gibi becayişi hak eden hemşire hanıma, yolluk ücreti yasal olarak hakkı olmasına rağmen verilmemiştir. Yolluk ücreti yasaldır. Sağlık personelimize yaşadıkları tüm sorunlarda 7 gün 24 saat yardımcı olmaya hazırız” diye konuştu.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

3 gün boyunca İnegöl'de herkese ücretsiz olacak

Galatasaray'ın Dünya Yıldızı Victor Osimhen İnegöl Mobilyasını Tercih Etti

İnegöl'de Gören Dönüp Bir Daha Baktı! Sünnet Arabası Yerine Tekne Kullandılar

Buğday tarlalarında yangın! Ekiplerin yoğun çabası sürüyor

İnegöl'de orman yangını! İlk müdahaleyi BUSKİ ekipleri yaptı

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın