YÜKSEK kâr vaadiyle çiftçilerden hayvan alan ancak son günlerde ödeme yapmayan Çiftlik Bank için İnegöl´de 20 kişi İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulundular.

İnegöl Cumhuriyet Basavcılığınca yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kamuoyunda "çiftlik bank" olarak bilinen sisteme katılımcı olarak para yatıran 20 müştekinin yapmış olduğu başvurular neticesinde Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2018/1975 soruşturma sayılı dosyası üzerinden 12.03.2018 tarihinde nitelikli dolandırıcılık, suç örgütü kurma, yönetme ve üye olma suçlarından soruşturma başlatılmıştır.”

EL KONULDU

“Bu kapsamda, ilgili şirketin İnegöl´de bulunan işletmelerinde 13.03.2018 tarihinde arama ve el koyma işlemlerine başlanmıştır. Başsavcılığımızca şirketin malvarlığını üçüncü şahıslara devir ve temlik yoluyla  kaçırmasının önlenmesi maksadıyla gerekli tedbirler alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”.