Türkiye’nin ilk Kültür Bakanı Talat Sait Halman son yolculuğuna uğurlandı. Sanat dünyasından pek çok isim, Halman’ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Kalp krizi sonucu 83 yaşında hayatını kaybeden Talat Sait Halman için ilk tören, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlendi. Buradaki törenin ardından cenaze Teşvikiye Camii’ne getirildi. Cenaze törenine Halman’ın yakınlarının yanı sıra Müjdat Gezen, Göksel Kortay, Zafer Ergin, Kıvanç Tatlıtuğ, Fırat Çelik, Engin Hepileri ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve çok sayıda isim katıldı. Törende Halman’ın kızı Defne Halman taziyeleri kabul etti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, “Çok üzüntü duyuyorum. Kendisini tanıma fırsatı bulmuştum. Hepimize kültür ve sanatın önemini öğretti. Kalp krizi bizim için sürpriz oldu. Türkiye için büyük bir kayıp. Çünkü çok yönlü bir insandı. Kültür sanat konusunda çok bilgili insandı. Şairdi, yazardı, çevirmendi. Kolay unutulmayacak çünkü eserleri var. Halkımızın başı sağ olsun. Geçen hafta telefonla görüşmüştüm. Büyük kayıp” dedi.
Halman’ın kızı Defne Halman, “Sadece benim için değil Türkiye için büyük bir kayıp. Çok büyük hizmetleri oldu, çalışmaları oldu. Her zaman canla başla çalıştı son anına kadar. Zaten çalışırken vefat etti. Ani bir ölüm oldu. Ama ardında eserleri var. Annem rahatsız Amerika’da onun için gelemedi” diye konuştu.
Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Halman’ın cenazesi, defnedilmek üzere Edirnekapı Mezarlığı’na götürüldü.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

İnegöl Mezitler'de Dev Tırlar Ters Yöne Girdi! Trafik Durdu

İnegöl'de Yılda Birkaç Kez Oluyor! Yine Aynı Manzara

İnegöl’den Azerbaycan’daki Başörtüsü Yasağına Tepki: “Bu Zulme Hayır Diyoruz!”

İnegöl'de giyim mağazasında korku dolu anlar

İnegöl’de arkeologlar iş başında: Kazı alanında ne aranıyor?

Takılan takıyı gören gelinin ağzı açık kaldı

İnegöl’de huzurevi sakinlerine Dünya Yaşlılar Günü sürprizi

Bursa’da büyük yangın alarmı! AFAD KBRN ekibi de bölgeye gitti

Ustanın istediği rakamı duyunca vazgeçti! Kendisi yaptı

Bedava simit dağıtılınca olanlar oldu! Bir anda kapıştılar

İnegöl'de esnaftan tepki dolu paylaşım!



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın