Sel felaketi nedeniyle yaşanan ölümler ve yıkımlar sonucunda Türkiye´nin çeşitli illerinden yardım alan Artvin´in Hopa ilçesine İnegöl´den de yardım tırı gönderildi.
İnegöl Belediyesi ve İnegöl Şavşatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde toplanan 90 bin lirayla alınan gıda ve ev eşyalarından oluşan bir tır dolusu yardım malzemeleri bu gün yola çıktı.

İnegöl Çevre yolu mevkiinde yardım tırı, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ve İnegöl Şavşatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi tarafından uğurlandı.

AKTAŞ ELLERİYLE YÜKLEDİ

Çevre yolu kenarındaki işyerine konulan yardım ürünleri, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ve İnegöl Şavşatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği yönetiminin yardımı ile tıra yüklendi.

90 BİN LİRALIK YARDIM ÜRÜNÜ

Yüklemenin ardından yardımla alakalı açıklama yapan İnegöl Şavşatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Türker Tokdemir, “Artvin´in Hopa ilçesinde yaşanan sel felaketi sonucu 8 vatandaşımız ölmüş, 3 tanesi de kaybolmuştur. 500 evi sel aldı. Hopa Belediye Başkanıyla yaptığımız görüşmeler neticesinde oradaki ihtiyaç malzemelerinin tespitini yaptık. Buradan yapacağımız yardımın gerçek ihtiyaca yönelik olmasını istedik. Acil ihtiyaç olan çekyat, halı, temizlik malzemeleri, battaniye, yorgan ve gıda ürünlerini temin ettik. İnegöl Belediyesi ile birlikte 90 bin liraya yakın ürün temin ettik. Bize destek veren belediyemize ve başkanımıza teşekkür ediyorum. İhtiyaç halinde yardım çalışmasına devam edebiliriz” dedi.

BÜYÜK BİR DUYARLILIK GÖSTERDİLER

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Bir kültür ve hemşeri derneğinin sadece folklor icra etmediğini gösterdiği için Şavşatlılar derneğine çok teşekkür ediyorum. İki hafta önce Hopa´da büyük bir afet oldu. Türkiye´nin farklı bir noktasında olabilirdi. Sağolsunlar Şavşatlılar Derneği yönetimi bu konuyla alakalı büyük bir duyarlılık gösterdiler. İhtiyaç olan konularla alakalı yardım kampanyası başlattılar. Nakdi yardımlarda oldu. Bizden de destek istediler. Bizde elimizden gelen desteği verdik. Emeği olan her kim varsa Allah hepsinden razı olsun. Düşmez kalkmaz bir Allah. Hepimizin başına gelebilir. Bu duyarlılık rabbimin nezdinde büyük bir hüsnü kabul görecektir. Gerek hemşeri gerekse kültür dernekleri yapacakları bu tür aktivitelerle gelecek nesillere güzel örnekler bırakması gerekliliğini hatırlatmak istiyorum. Derneğimizin bu hareketinden çok hoşnut oldum. Allah razı olsun. İhtiyaç olması halinde bu yardımlar sürecektir. İnegöl´deki Şavşatlılar bir duruş gösterdiler. Allah bir daha böyle felaketlerle he ülkemizi ne de ilçemizi hiçbir yeri karşı karşıya bırakmasın.” Dedi.