İNESMEK ve İnegöl Devlet Hastanesi yönetiminin işbirliğinde dün saat 10.00´da Devlet Hastanesinde düzenlenen sergi açılışına Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Hayrettin Göçmen, hastane personeli, kursiyerler ve kursiyer yakınları katıldı.
YAŞAYAN VE YAŞATAN HASTANE
Açılış öncesi konuşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Hayrettin Göçmen, “Devlet Hastanesi olarak, hastanemizin konseptini yaşayan ve yaşatan hastane olarak belirledik. Vatandaşlarımızın hastalık anında hizmet aldığı bu yerde aynı zamanda sosyal faaliyetlerle bu olumsuz durumları ortadan kaldırmayı amaçladık. Bu konuda Belediye Başkanımız ve İNESMEK´te görev alan hocalarımız bize destek verdiler. Bu destek sergi ile başlayacak. Sonrasında da diğer İNESMEK organizasyonlarını da burada sergilemek istiyoruz. Sergimize gelen herkese teşekkür ederiz” dedi.
HERKESİN İÇİNDE BİR KABİLİYET VARDIR
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Kültür Sarayında, Gençlik Merkezinde, Kent Müzemizin Sergi Salonunda, İnegöl AVM´de sergi açmaya alışkınız ama hastane de pek sergi açmaya alışkın değiliz. Öncelikle ben hastane yöneticimizi ve diğer sorumlu arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Çünkü, hastanelere günde binlerce insan geliyor ve nihayetinde hastaneye gelen insanların bu resimlerle zihinlerinin ve gönüllerinin dinlendirilmesi güzel bir düşünce. İNESMEK, İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kurslarıdır. Bu sene 21 ayrı dalda kurslar açıldı. Dikiş nakıştan tutunda, diksiyon kursuna, tıbbi sekreterlikten, bilgisayar kursuna varana kadar 21 ayrı dalda kurs açıldı. İNESMEK´i açalı 4 yıl oldu. Bunu yaparken de biz öğretmen takviyesini Halk Eğitim Müdürlüğünden yani Milli Eğitimden alıyoruz. Milli Eğitim Müdürümüzde bu sergiyi görmesini istedik ki, bize seneye daha fazla eğitmen versin. Kendisine de teşekkür ediyorum. 4 yılda 9 bin ön kayıt yaptık ve 5 bin 988 civarında da mezun vermişiz. Özellikle bayan kardeşlerimizin de kurslarımıza ilgi gösterdiğini ifade etmek istiyorum. İNESMEK kursları sayesinde ya sosyalleşme anlamında kişilere faydası oluyor, daha etkin kişiler oluyorlar ya da meslek sahibi olmalarıyla alakalı destek alıyorlar. Benim resim anlamında hiçbir kabiliyetim yok. Ama bizim kurslarımıza gelip, benim tarzımda resim yaparken, aldığı eğitimle 1-2 yıl sonra şu gördüğünüz tabloları yapan arkadaşlarımızı ben bizzat gördüm. Dolayısıyla herkesin içinde bir kabiliyet vardır. Mesele o yeteneği, kabiliyeti ortaya çıkarabilmek. O yüzden eğitim diyoruz. Bu nedenle kurslarımıza tüm ilçe halkımızı davet ediyoruz. Eğer biz bu tür faaliyetleri artırırsak, kesinlikle ilçemizin de, ülkemizin de önünün daha açık olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu sergimiz 19 Haziran Cuma akşamına kadar açık kalacak. Sergi salonlarımızdan daha fazla ziyaretçi olacaktır. Hastanemizle daha farklı etkinlikler yapmayı arzu ettiğimizi özellikle ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından açılışı yapılan, kursiyerler tarafından yapılan 58 resmin yer aldığı sergi, protokol üyeleri tarafından gezilerek beğeni ile izlendi.

















Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın