IŞİD’in Irak’ın tarihi mirasına saldırıları devam ediyor. Bu kez de antik şehir Horsabad’da yıkıma başlayan IŞİD’i durdurmak için Iraklı yetkililerden uluslararası yardım çağrısı geldi.
Irak Turizm ve Tarihi Eserler Bakanı Adil Şerşab yalnızca ABD liderliğinde bir koalisyonun bu yıkımı durdurabileceğini belirterek, “’Hava sahamız kendi kontrolümüzde değil, onların elinde. Uluslararası koalisyonu hava saldırılarını başlatmaları ve terörü hedef almaları için yardıma çağırıyorum”‘ şeklinde konuştu. Bakanlık daha önce sosyal medyada yayınladığı bir mesajda da geciken uluslararası yardımın Hatra’da bir başka yıkım için teröristleri cesaretlendirdiğini ifade etmişti.
Öte yandan IŞİD’in Irak’taki kültürel mirası yok etmeye yönelik saldırılarına karşı bir yardım çağrısı da BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’dan geldi. Ban, dün New York’ta yaptığı açıklamada uluslararası toplumu IŞİD’in Irak’ta yaptığı tarihi kültür mirası kıyımına karşı harekete geçmeye çağırdı. Ban ayrıca yapılan bu yıkımın bir savaş suçu olduğuna dikkat çekti.
IŞİD, antik kent Nimrud’un ardından UNESCO’nun ’Dünya Kültür Mirası’ listesinde yer alan 2 bin yıllık antik Kuzey Irak şehri Hatra’da da büyük bir yıkıma yol açmıştı. Sanat tarihi uzmanları ve arkeologlar bu yıkımın telafisi mümkün olmayan büyüklükte olduğunu kaydetmişti.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

3 gün boyunca İnegöl'de herkese ücretsiz olacak

Galatasaray'ın Dünya Yıldızı Victor Osimhen İnegöl Mobilyasını Tercih Etti

İnegöl'de Gören Dönüp Bir Daha Baktı! Sünnet Arabası Yerine Tekne Kullandılar

Buğday tarlalarında yangın! Ekiplerin yoğun çabası sürüyor

İnegöl'de orman yangını! İlk müdahaleyi BUSKİ ekipleri yaptı

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın