Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, IŞİD militanları tarafından Musul’da 50 gün önce kaçırılan Türkiye Konsolosluğu’nda görevli polis memurlarından Doğan Yıldız’ın ailesini ziyaret ederek bayramlaştı.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, beraberinde Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç ve Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ile birlikte, Irak’ın Musul Konsolosluğu’nda görevli konsolos ile birlikte Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları tarafından kaçırılan polis memuru Doğan Yıldız’ın Sorgun ilçesine bağlı Çayözü köyünde yaşayan ailesine bayram ziyaretinde bulundu. Anne Gülderen ve Baba Salih Yıldız ile bir süre sohbet edip aileyi teselli eden Adalet Bakanı Bozdağ, çocukların kurtarılmasıyla ilgili yapılan çalışmaları öğrenmesi için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu telefonla arayarak baba Salih Yıldız’ı görüştürdü.
Aile ve köylülerle bir süre sohbet eden Bozdağ, Çayözü köyünü ziyaret ederek vatandaşlarla bayramlaştıklarını belirterek, “Biz Çayözü köyümüze bayramlaşmak için geldik. Bayramlaştık, hasbihal ettik ayrılıyoruz. Burada da vatandaşlarımızla da görüştük. IŞID’in kaçırdığı evlatlarımızdan birisi bu köyümüzde onların ailesiyle bayramlaştık” dedi.
Anne Gülderen Yıldız, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın kendilerine çok güzel şeyler söylediğini belirterek, “Sağ olsun, ayaklarına sağlık. Başbakanımız inşallah bir şeyler yapacak, inşallah yavrularımızı bize kavuşturacak. Dışişleri Bakanı ile görüştürdü, çok güzel şeyler söyledi. Umutluyuz bekliyoruz, çocuğumuz kaçırılalı bugün 50 gün oldu, hiç haber alamadık” diye konuştu.
Baba Salih Yıldız da kendilerini ziyarete gelen Bakan Bozdağ’a teşekkür ederek, “Bakanımız geldi memnun olduk, bize moral verdi destek oldu, devletimizden, milletimizden Allah razı olsun çocuklarımızı bekliyoruz. Dışişleri Bakanımız ile görüştük, bakanımız ilgilendiğini, kısa zamanda çözüleceğini söyledi, bize moral verdi motive etti” ifadelerini kullandı.
Kaçırılan polis memuru Doğan Yıldız’ın evli, Egemen (4) ve Alican (3) isimli iki çocuğunun olduğu öğrenildi.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız
Bursa'da aç kalan domuzlar şehir merkezine indi
İnegöl’de mobilya fabrikasında çıkan yangın büyümeden söndürüldü
İnegöl'de Mobilya fabrikasında yangın
İnegöl’de sağanak yağış dere taşkınlarına yol açtı
Kış geri döndü! Kar kalınlığı 62 santimetreye yükseldi
İnegöl’de trafik denetimleri devam ediyor
Gece yarısı ekipler seferber oldu!
İnegöl'e Mayıs ayı bereketiyle geldi
İnegöl'de gören şaşkına döndü!
İnegöl yolunda küle döndü!
Osmangazi Belediyesi Hamitler Mahallesi’nde 300 ton asfalt
Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın