İsrail ordusunun Gazze’deki bir BM okuluna düzenlediği saldırı sonucu en az 13 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.
Yetkililer saldırıya uğrayan okulun Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na ait bir okul olduğunu belirtti. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra açıklamasında okula düzenlenen saldırı sonrası birçok ambulansın bölgeye sevk edildiğini ve yaralıların hastaneye taşındığını ifade etti. Kudra saldırıda en az 13 kişinin öldüğünü de doğruladı.
Olay sonrası açıklama yapan görgü tanıkları ise İsrail’in saldırısı sırasında okulda birçok kişinin bulunduğunu ve okulun 5 kez vurulduğunu kaydetti. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı Sözcüsü Chris Gunness de erken saatlerde yaptığı açıklamada İsrail’in saldırıları sonucu 3 BM öğretmeninin hayatını kaybettiğini ifade etmişti.
İsrail ordusunun 2 haftayı aşkın süredir Gazze’de düzenlediği saldırılarda bugüne kadar en az 740 kişi hayatını kaybetti. İsrail’in bugünkü hava ve kara saldırılarında en az 45 kişi yaşamını yitirirken yetkililer son 2 haftadır düzenlenen saldırılarda 4 binin üzerinde kişinin de yaralandığını kaydetti.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız
Bursa'da aç kalan domuzlar şehir merkezine indi
İnegöl’de mobilya fabrikasında çıkan yangın büyümeden söndürüldü
İnegöl'de Mobilya fabrikasında yangın
İnegöl’de sağanak yağış dere taşkınlarına yol açtı
Kış geri döndü! Kar kalınlığı 62 santimetreye yükseldi
İnegöl’de trafik denetimleri devam ediyor
Gece yarısı ekipler seferber oldu!
İnegöl'e Mayıs ayı bereketiyle geldi
İnegöl'de gören şaşkına döndü!
İnegöl yolunda küle döndü!
Osmangazi Belediyesi Hamitler Mahallesi’nde 300 ton asfalt
Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın