Moldova Konsolosluğu’nda yapılan parlamento seçimlerinin antidemokratik olduğunu iddia eden bir grup Moldovalı seçime tepki gösterdi.
Moldovalılar bugün parlamento seçimleri için sandık başına gitti. Türkiye’de yaşayan Moldova vatandaşları da sabah 08.00’den itibaren Gümüşsuyu’nda bulunan Moldova Konsolosluğu’nda oy kullanma işlemlerine başladı. Ancak oy kullanmaya gelen Moldova vatandaşlarından bazıları oylarını kullanamazken bazıları ise yapılan oy kullanma işlemlerinin antidemokratik olduğunu ileri sürerek, yapılan seçimlere tepki gösterdi.
Oğlunun Moldova kimliği olduğu halde oy kullanamadığını öne süren Olga Mihailoca, “Ben kendim oy kullanabildim ama oğlum kullanamadı. Oğlum Eskişehir’de üniversitede okuyor. Ben özellikle oğlumun oy kullanmasını istedim. Pasaportu yanında yoktu ama Moldova kimliği yanındaydı. Moldova kimliğiyle oy kullanmak istedik. Moldova Konsolosluğu’nda Moldova kimliği her işlemde geçerlidir. Her sorunumuzu çözebiliriz. Bize bugün Moldova kimliği ile oy kullanma hakkımızın olmadığını söylediler. Böyle bir şey önceden yoktu. Biz buraya oy kullanmaya geldik. Biz istiyoruz ki demokratik bir seçim olsun ve bizim oylarımız geçerli olsun” dedi.
Olga isimli bir başka Moldovalı ise, “Neden oy kullanamadığımızı sorduğumda bana bir liste gösterdiler. O liste bir kanun değil sadece bir yazıydı. Onlara bunun kanun olmadığını söylediğimde, bana neden Rusça konuşuyorsun dediler. Bizim haklarımız bugün burada bitti. Oy kullanma işlemlerini takip eden bir yetkili, gazeteci ya da yurt dışından bir temsilci yok. Kimseye haber vermemişler. Bu demokratik bir seçim değil. Masada bilgisayar bile yok. Neden bilgisayar yok diye sorduğumuzda organizasyon hatası diyorlar. Organizasyonu da mevcut hükümet yapıyor” şeklinde konuştu.
Oy kullanamayan Elena Lazareva da, “Bu benim Moldova kimliğim. Ben bunu gösterdiğimde bana bununla kullanamazsın dediler. İlla pasaport istediler. Oy kullanamadım’’ dedi.
Popescu isimli bir Moldovalı ise, “Biz Gagavuz Türküyüz. Biz Rusları destekliyoruz. Biz Avrupa Birliği’ni istemiyoruz. Burada seçimleri takip eden kimse yok. Buraya bir sürü insan oy kullanmaya geldi. Kime oy verdiğimiz de belli değil” diye konuştu.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı

Kamera kaydı olmasa kimsenin inanmayacağı o görüntü

Oylat Mağarası'nda Eğlence Dolu Dakikalar Kamerada

İSKO’da Voleybol Heyecanı Sona Erdi! Şampiyon Belli Oldu

Seyir halindeki araç alev topuna döndü!

Doğacak bebek için götürülen kıyafetler büyük tepki topladı!



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın