CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, inşaat atıkları ve molozlarla doldurulan İznik Gölü’ndeki kirliliği TBMM gündemine taşıdı.
Aydın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın cevaplaması talebiyle verdiği önergede, “İznik Gölü’ne moloz doldurarak çevre felaketine yol açan İznik Belediyesi için bir yaptırım uygulayacak mısınız?” diye sordu.
Aydın, yetkilillere ‘Bu doğa katliamını durdurun’ çağrısında bulundu. İznik Gölü’nün her geçen gün daha da fazla kirlenmekte olduğuna dikkat çeken Aydın, kirliliğin mesken atıklarının yanı sıra çevredeki fabrikalardan ve köylerin kanalizasyonlarından kaynaklandığını söyledi.
Bunlarla birlikte son zamanlarda en büyük çevre felaketinin İznik Belediyesi tarafından yapıldığını vurgulayan Erkan Aydın, “Gölün birkaç bölgesinin belediye tarafından inşaat atıkları ve molozlar ile doldurulduğunu görduk. Bu atıkların göle doldurulması gölün hızla kirlenmesine, doğanın dengesinin bozulmasına, sazlıkların ve gölün çevresindeki bereketli tarım arazilerinin yok olmasına sebep olmaktadır. Yetkililerin bu çevre katliamını bir an önce durdurmalarını istiyoruz” dedi.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Kaçan Dana Mahalleyi Karıştırdı! Vatandaşlar Kaçacak Yer Aradı

İnegöl’de güvenlik görevlisi 1000 tabloya imza attı

Kurbanlık boğa çıldırdı! 6 kişi seferber oldu

Benzin konulmak istenen motosiklet alev alev yandı

İnegöl’de sokağın durumu evine giden öğrenciyi isyan ettirdi

İnegöl Hayvan Pazarında Gülümseten Pazarlık!

İnegöl’de görüntülenen hareket şaşkına çevirdi

Görenler Şaştı: İnegöl’de Bayram Hazırlığı Böyle Oldu

İnegöl OSB’de fabrikayı alevler sardı! Müdahale sürüyor

Bursa'da kurban pazarında kadın celepler dikkat çekiyor

Butlan kararının ardından Kılıçdaroğlu’nun dün yayınladığı video gündem oldu



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın