Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin dönüşümüne ilişkin son rakamları verdi. Avcı, "Bugüne kadar dönüşüm için 2 bin 262 kurum müracaat etmiş. Bunlardan 2 bin 214’ünün müracaatı kabul edilip incelemeye alınmış" dedi.
NTV canlı yayınında Funda Görey’in sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin dönüşüm başvurularına ilişkin, "Bunun için getirdiğimiz bazı kriterler var. Önce mali yapısı inceleniyor. Sonra suç örgütü ve mafya ile alakası var mı, bunların hepsi inceleniyor" diye konuştu. Son rakamlara da değinen Bakan, "Bugüne kadar dönüşüm için 2 bin 262 kurum müracaat etmiş. Bunlardan 2 bin 214’ünün müracaatı kabul edilip incelemeye alınmış. Bunların 364’üne ruhsat verildi. Bu dönüşümde, ne kadar detaylı inceleme yaptığımızın göstergesidir. Bir yerleşim yerinde aynı okul türünden varsa, ihtiyaç yoksa yönlendirme yapılıyor. paralel yapıyla irtibat konusunda bunların mali yapılarından ortaya çıkarılıyor. Yasalar içerisinde hangi kriterleri karşılayıp karşılamadığına bakılıyor" ifadelerini kullandı.
ÖĞRETMEN ATAMALARI
Şu anda 900 binin üzerinde öğretmenin görev yaptığını söyleyen Bakan Avcı, bunun yarısının AK Parti döneminde atandığını söyledi.
Avcı, geçen yıl 50 bin öğretmen atandığını hatırlatarak, "MEB’e, Maliye Bakanlığı tarafından gelecek yıl tahsis edilen öğretmen ataması sayısı 47 bindir. Belirli bir planlama dahilinde bu atamaları ağustos ayında yapacağız" diye konuştu.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

İnegöl’de sokağın durumu evine giden öğrenciyi isyan ettirdi

İnegöl Hayvan Pazarında Gülümseten Pazarlık!

İnegöl’de görüntülenen hareket şaşkına çevirdi

Görenler Şaştı: İnegöl’de Bayram Hazırlığı Böyle Oldu

İnegöl OSB’de fabrikayı alevler sardı! Müdahale sürüyor

Bursa'da kurban pazarında kadın celepler dikkat çekiyor

Butlan kararının ardından Kılıçdaroğlu’nun dün yayınladığı video gündem oldu

İnegöl'de hareketli dakikalar! Çok sayıda ekip sevk edildi

Bursa'ya gidiş çilesi bitti!

İnegöl Hacıkara Şelalesi'nde yağışlarla su debisi arttı

İnegöl'de öğretmenden alkışlanacak davranış



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın