KESK üyesi bir grup, 25 Kasım ‘Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü’ kapsamında, Türkiye’nin gündeminden düşmeyen kadına yönelik şiddeti protesto etti.
KESK üyesi bir grup, kadına yönelik şiddete ve savaşa karşı Sıhhiye Toros Sokak’ta toplandı. Eyleme Antalya, Mersin, Adana, Bursa ve Kocaeli illerinden otobüslerle Ankara’ya gelen eylemciler de katılarak destek verdi. Burada oluşturulan kortej eşliğinde Kolej Meydanı’na yürüyen yaklaşık 800 kişilik grup, "Kadın, yaşam, özgürlük, kadına kalkan eller kırılsın" sloganları attı. Eylemciler ‘kadına yönelik şiddete karşı isyan, şiddetsiz, savaşsız ve silahsız bir dünya istiyoruz’ yazılı Kürtçe ve Türkçe pankartlar açtı.
Grup daha sonra çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi eşliğinde oluşturulan arama noktasından geçerek alana alındı. Transseksüel bir eylemci, arama noktasında kendisini kadın polislerin aramak istememesine "Erkek olduğumu nereden biliyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi. Kısa süreli tartışmanın ardından eylemci miting alanına alındı.
LGBT hareketinin de destek verdiği eylemde çok sayıda kadın Kolej Meydanı’nda oluşturulan miting alanında zılgıtlar eşliğinde halay çekti.
Yoğun güvenlik önleminin alındığı eylemde, çevrede bulunan çatılarda bulunan özel harekat polisleri dikkatlerden kaçmadı.
Daha sonra Kolej Meydanı’nda toplanan çok sayıda kadın, ‘Şiddetsiz ve savaşsız bir dünya’ mesajı verdi. Ülkeleri, partileri, devletleri sadece erkeklerin yönetmesini istemediklerini belirten eylemciler, "Annelerinin 40 günlük bebeklerini evde bırakarak işe başlamalarını istemiyoruz. Evde, sokakta, iş yerinde, gözaltında, savaşta, şiddete ve tacize uğramak istemiyoruz. Bedenimizi ve yaşamımızı kuşatma altına alan gerici, mezhepçi uygulamalar ve dayatmaları kabul etmiyoruz" çağrısında bulundu.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

3 gün boyunca İnegöl'de herkese ücretsiz olacak

Galatasaray'ın Dünya Yıldızı Victor Osimhen İnegöl Mobilyasını Tercih Etti

İnegöl'de Gören Dönüp Bir Daha Baktı! Sünnet Arabası Yerine Tekne Kullandılar

Buğday tarlalarında yangın! Ekiplerin yoğun çabası sürüyor

İnegöl'de orman yangını! İlk müdahaleyi BUSKİ ekipleri yaptı

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın