Kalp krizi geçiren bir insanın göğsüne kaya oturmuş gibi hissettiğini belirten Doktor Adil Orman, sağlık ekibi beklenirken kalp krizi geçiren kişinin ilk anda yere uzatılması gerektiğini ve varsa bebek aspirini verilmesinde fayda olduğunu söyledi.
Medical Park Elazığ Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Orman, "Soğuk soğuk terlemeye ve biraz da yüzü solmaya başlar. Hasta, bu şikayetleri gördüğü zaman ilk etapta düz bir yere uzanıp, elde varsa bir tane bebek aspirini dediğimiz aspirini dil altına alıp çiğneyebilir veya yutabilir. Vakit kaybetmeden de sağlık kuruluşlarından yardım çağrılmalıdır" dedi.
Şeker ve tansiyon hastaları ile daha önce ailelerinde erken yaşta kalp krizi geçiren ailelerin evlerinde bebek aspirini bulunmasında fayda olduğunu dile getiren Dr. Orman, "Kalp krizi kandaki pulcukların bir birine yapışıp pıhtı oluşturarak damarın tıkamasından kaynaklanıyor. Aspirinin de kanı sulandırdığı için bunu önleme etkisi olabiliyor. Bu yıllardan beri bilinen bir durumdur. Bizim dikkat etmemiz gereken baş ağrısı veya benzer durumlar için kullanılan büyük aspirinden değil, 100 miligramlık halk arasında bebek aspirini denilenden bahsediyoruz. Büyük aspirin kalp krizinin etkisini daha da arttırır o yüzden buna dikkat etmemiz gerekiyor" diye konuştu.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

İnegöl’de görüntülenen hareket şaşkına çevirdi

Görenler Şaştı: İnegöl’de Bayram Hazırlığı Böyle Oldu

İnegöl OSB’de fabrikayı alevler sardı! Müdahale sürüyor

Bursa'da kurban pazarında kadın celepler dikkat çekiyor

Butlan kararının ardından Kılıçdaroğlu’nun dün yayınladığı video gündem oldu

İnegöl'de hareketli dakikalar! Çok sayıda ekip sevk edildi

Bursa'ya gidiş çilesi bitti!

İnegöl Hacıkara Şelalesi'nde yağışlarla su debisi arttı

İnegöl'de öğretmenden alkışlanacak davranış

İnegöl’de Trafik Denetimi: 500 Bin Lira Ceza Kesildi

Alanyurt'ta gece yarısı yangın paniği, korku dolu anlar yaşandı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın