En fazla üretim ve teslimat linyitte gerçekleşti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 Ağustos dönemi katı yakıt istatistiklerini açıkladı. Buna göre, katı yakıtların toplam satılabilir üretim miktarlarına bakıldığında; taşkömürünün 122 bin 731 ton, linyitin 5 milyon 263 bin 497 ton ve taşkömürü kokunun 378 bin 197 ton, teslimat miktarlarına bakıldığında ise; taşkömürünün 2 milyon 588 bin 751 ton, linyitin 5 milyon 687 bin 30 ton ve taşkömürü kokunun 440 bin 622 ton olarak gerçekleştiği görüldü.
Üretilen katı yakıtların teslimatları karşılama oranı yüzde 4,7 ile en düşük taşkömüründe gerçekleşti. Bu oran linyitte yüzde 92,6 iken taşkömürü kokunda yüzde 85,8 olarak hesaplandı.
Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; taşkömürü teslimatının yüzde 45’i termik santrallere, yüzde 21’i kok tesislerine, yüzde 6,4’ü demir-çelik haricindeki sanayiye, linyit teslimatının yüzde 90,6’sı termik santrallere, yüzde 4,8’i demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı. Taşkömürü kokunun ise yüzde 97,8’i demir-çelik sanayine sevk edildi.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı

Kamera kaydı olmasa kimsenin inanmayacağı o görüntü

Oylat Mağarası'nda Eğlence Dolu Dakikalar Kamerada

İSKO’da Voleybol Heyecanı Sona Erdi! Şampiyon Belli Oldu

Seyir halindeki araç alev topuna döndü!

Doğacak bebek için götürülen kıyafetler büyük tepki topladı!

Piyasa analizi ve gençlere tavsiyeler

İnegöl'de 4 katlı apartmandaki kaçak yapı yıkıldı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın