Türkiye ve Kosova’daki gençler arasında iş birliği imkanlarını artırmak üzere planlanan ve ilki Prizren’de düzenlenen ‘Türkiye Kosova Genç Akrabalar Diyaloğu Projesi’nin ikinci ayağı Bursa’da başladı.
Sosyal Politikalar Merkezi (SOMER) koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi, Kosova Fahri Konsolosluğu, Balkan Araştırmalar Merkezi (BAMER) ve Türkiye Mezunlar Derneği (TÜMED) iş birliğiyle yürütülen, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenen ‘Türkiye Kosova Genç Akrabalar Diyaloğu Projesi’nin tanıtımı, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde yapıldı. Türkiye ile Kosova’dan yaklaşık 40 genci ağırlayan ve projenin detaylarını kamuoyuyla paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, hedefin Kosova ve Türkiye arasında gençlerin iletişimini ve iş birliğini artırmak olduğunu söyledi.
Türkiye ile Kosova’da gençlik alanında çalışan derneklerin işbirliğini geliştirmek, iki ülke gençleri arasında ortak tarih ve akrabalık ilişkilerini güçlendirmek üzerine atölye çalışmalarının gerçekleştirileceğini kaydeden Karlık, 16-30 yaşları arasında 40 gencin bu nedenle Bursa’da 4 gün boyunca ağırlanacağını ifade etti. Karlık, atölye çalışmalarının Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacağını belirtti.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ise, Türkiye ile Kosova’nın kardeş, ortak değerlere sahip iki ayrı millet olduğunu vurguladı.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

3 gün boyunca İnegöl'de herkese ücretsiz olacak

Galatasaray'ın Dünya Yıldızı Victor Osimhen İnegöl Mobilyasını Tercih Etti

İnegöl'de Gören Dönüp Bir Daha Baktı! Sünnet Arabası Yerine Tekne Kullandılar

Buğday tarlalarında yangın! Ekiplerin yoğun çabası sürüyor

İnegöl'de orman yangını! İlk müdahaleyi BUSKİ ekipleri yaptı

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın