MHP İnegöl İlçe teşkilatı 11. Olağan genel kurul toplantısı saat 13.00’de Gölbaşı düğün salonunda gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen kongre de atama
ile göreve getirilen Müfit Besler, yeniden başkanlığa seçildi.
ile göreve getirilen Müfit Besler, yeniden başkanlığa seçildi.
Kongreye MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Bursa Milletvekili Necati Özen Soy, İl Başkanı Hasan Toktaş, AK parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, CHP İlçe Başkanı Engin Başar ve yönetim kurulu üyeleri, MHP yönetimi ve partililer ile oda ve dernek başkanları katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından yapılan seçimle Divan Başkanlığına getirilen İl Başkanı Hasan Toktaş, yaptığı konuşma da hükümete yüklendi. Yoğun katılımla kongre yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Toktaş, “İnegöl’ün köylerinde su ve elektrikler yoktu. Altepe, ‘Biz kışa hazırız’ diyor. İnegöl’de 40-50 santim kar yağdığında bunca köyün yolu, elektriği, suyu bu hale geliyorsa büyükşehir yasasının fiziki anlam da yanlışlıkları da ortaya çıkıyor. Recep Altepe ve Alinur Aktaş’a görevlerini adam gibi yapmalarını, bir özel idarenin üç beş kepçeyle, greyderle yapabildiğini burada yapamamalarından dolayı da ders çıkaracaklarını düşünüyorum. Pazaryeri çöktü. Esnafımıza zarar gelmedi. İnegöl belediyesi hesap soracağız ilgililerden diyor. O pazaryeri yapıldığında orayı kim teslim aldı? Neye dayanarak teslim aldınız. 30 santim kar yağdığında çökebilecek olan bir yapıyı hangi rapora dayanarak teslim aldınız. Sorumlulardan hesap soracaksanız, önce başta belediye başkanı olmak üzere kendinizden başlamalısınız.” Dedi.
BERABERLİK İÇERİSİNDE ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ
Ülke gündemini değerlendiren Toktaş, “Bebek katilinin Türkiye’ye adeta yön verdiği, Paralel yapı şu anda güneydoğudadır. PKK bu hükümetin yol vermesiyle yapmış oldukları pazarlıklar neticesinde kendi güvenlik güçlerini, kendi vergi dairelerini, kendi mahkemelerini kurma noktasına gelmiştir. Uyanık olmak zorundayız. Birlik olmak zorundayız. Yusuf İmamoğlu girse bu salona ne diyeceğiz? Türkiye kurtulmak zorundadır. Her gün daha kötüye gidiyoruz. MHP’nin iktidarı için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmak zorundayız.” İfadelerini kullandı.
FİDAN’IN ACI GÜNÜ
Toktaş, kayın babasının vefat etmesi sonucu kongreye katılamayan MHP Belediye Başkan Adayı Fikret Fidan’a başsağlığı diledi.
BAHÇELİ’NİN MESAJI OKUNDU
Meclis üyesi İsmail Karaman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mesajını okudu.
MHP’DE BÜYÜK HEDEF
Teşekkür konuşması yapan MHP İlçe Başkanı Müfit Besler, yerel seçimler de MHP’nin İnegöl’de ikinci parti konumuna geldiğini hatırlatarak, “Siyaset zor günler de yapılan bir müessese. İnegöl ve Türkiye gerçekten zor bir süreçten geçiyor. Senelerden beridir İnegöl’ü Bursa’ya tanımadık. Büyükşehir yasası bize bir gömlek ufak gelir dedik. Bizi bağlamayın dedik. Ama bize Bursa Büyükşehir belediyesi, merkezde iki gün, yeni mahallelerde de 4 gün ulaşımı sağlayamadı. Karlar altında kaldık. Şu anda elektriği olmayan köylerimiz var. İnegöl’de siyasi doğru yapmamız gerekiyor. İnegöl’e daha önem verilmesi gerekiyor. Pazar yeri çöktü. Perşembe çökseydi, dünya basınında yer alırdık. Katliam olurdu. Önemli olan doğru işler yapmaktır. Siyaseti zikzaklı yapmayı sevmiyorum. Hayatım iki renk üstünedir. Beyaz ve siyahtır. Grim yoktur. Net olmak gerekir. Hedef koyduk önümüze. 2019’da yapılacak yerel seçimlerde İnegöl belediyesini almak istiyoruz. Karıncaya sormuşlar nereye gidiyorsun; Hacca demiş. Demişler ki ömrün yetmez. Ömrüm yetmese de ben bu yolda ölürüm demiş. Biz şimdiden hedeflerimizi büyük tutuyoruz. 2015’de yapılacak genel seçimler de oyumuzu artırmak istiyoruz. Gerekli bütün çalışmaları yapacağız.” Dedi.
SAKARYA ŞİİRİ
MHP üyesi Hüseyin Yiğit ise okuduğu Sakarya şiiri ile duygulandırdı.
İNEGÖL’ÜN İL OLMASI MHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİNE KALACAK
MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy’da, “İnegöl, il olmayı hak eden bir ilçemiz. Yıllardır konuşuyoruz. Yerel seçimlerden önce bu büyükşehir yasası geçmeden önce biz İnegöl’de bu gün yaşanan olumsuzlukların yansımaması için bir yolun olduğun ifade ettik. İnegöl’ün il olması gerektiğini söyledik. İnegöl’ün Bursa’dan ayrılıp il olmasına gönlüm razı olmuyor. Ama aklım bunun olmasını istiyor. Çünkü İnegöl, her şeyiyle il olmayı hak etmiş bir ilçemiz. Biz bunla alakalı kanun teklifi hazırladık. Her zaman olduğu gibi iktıdar partisi İnegöl’e il olmayı yakıştırmadı. Bundan söz bile etmediler. Bir saatlik sürede çıkartılacak bir kanunla İnegöl alması gereken hizmetleri almaya devam edecekti. İşte ilk kışımızı yaşıyoruz. Gazeteler de görüyoruz durumları. İnegöl yerel seçimlerde gösterdiği performansı inşallah bu defa genel seçimler de birinci parti olmak suretiyle taçlandıracaktır. İnşallah İnegöl’ün il olma kanunu MHP’li milletvekillerine nasip olacaktır.” Dedi.
İNEGÖL ÇOK ÖZEL İLÇE
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’da, kongrenin hayırlı olmasını dileyerek, “İnegöl, Bursa’da çok özel yeri olan ilçelerimizden bir tanesi. Son yerel seçimler de destek veren herkese teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki İnegöl genel seçimler de hareketimizin başarısına katkı sağlayacaktır.” Dedi.
HÜKÜMETİ TOPA TUTTU
Gündemi değerlendiren Büyükataman, “Ülke olarak zorlu ve sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. TBMM’de 5 Ocak’ta önemli bir konunun oylaması yapılacak. Yolsuzluk soruşturması ile alakalı oluşturulan komisyonun yapmış olduğu çalışmalar TBMM’de oylanacak. AK partili 4 bakanın yüce divana sevkiyle alakalı oylama olacak. İnşallah böyle bir karar alınır. 12 yıl önce bunlar yolsuzlukları kaldırma vaadiyle milletimizin huzuruna çıktılar. Ancak 12 kayıp yılı değerlendirdiğimiz de ne yazık ki siyasi tarihinde gırtlaklarına kadar yolsuzluklara bulaşmış bir kadro haline geldiklerine şahit olduk. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimler son derece hayati ve kritik bir seçim haline geldi. Bu seçimlerde mutlaka başarılı olmak zorundayız. 12 yıl boşunca yeni Türkiye masallarıyla, bir takım yaratılan sanal gündemlerle adeta canbazlıklarıyla avutulan, uyutulan bu nezih milletin artık yaşadıklarını dikkate alarak, ülkenin götürülmek istendiği istikameti ve bu ihanet senaryolarını anlamasını sağlayarak, AK parti saltanatına sandıkta son vermek gerekliliğini hatırlatmak durumundayız. 2015 bütçesinde kaçaksaraya ayrılan ödenek 380 Milyon TL. 2015 yılının her günü kaçaksarayın keyfince harcanması için bu milletin cebinden 1 milyon 87 binTL ödenecek. Sayın Recep Tayyip Erdoğan iktidarın tasarrufu olmaz diyor. Bu ülkenin iktidarlığını ayaklar altına aldıran sen değil misin? 16 Milyon çalışan bu ülke de asgari ücretle hayat mücadelesi veriyor. Senin kaçaksarayında keyfine keyif katmak için bu milletin cebinden 1 Milyon 87 bin TL alırken, asgari ücret alan vatandaşa 6 ayda 50 lirayı zam olarak elin titreyerek veriyorsun. Açlık sınırının bin 400 lira olduğu bir dönem de bu kadar insana reva gören anlayışa artık dur demek zamanı geldi. Yoksulluğu adeta milletin kaderi haline getiren, yolsuzluklarla anılan bir Türkiye markası yaratan, ülkeyi yasaklar cennetine dönüştüren, ülkemizin ayağımızın altından kaydığı bu nazik dönem de bu ülkenin sahipsiz olmadığını haykırmak adına 7 Haziran’da netice almak zorundayız. Bu ülke bölücü terör örgütüyle mücadele ediyor. Terör örgütü bu gün Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi muhatabı haline gelmiştir. Varılan mutabakatların neler olduğu konuşulmaya başlandı. 7 Haziran seçimleri bize göre kader seçimleridir.” İfadelerini kullandı.
YENİ YÖNETİM
Müfit Besler Başkanlığındaki yönetim kurulu üyeliklerine; Ahmet Döğen, Ali Akal, Aytekin Torun, Demir İncebay, Faruk Toptaş, Feti Çiçek, Halil Nicihan, Hayati Bedir, İbrahim Balkan, İrfan Bayram, Mesut Muzal, Mustafa Sipahi, Nazan Hekim, Orhan Yankın, Ömer Faruk Yıldırım, Sedat Gündüz, Uğur Bayram, Yüksel Acar, Arzu Yurdakul, Gülnaz Toktaş, Ahmet Gültekin, Ali Pumukçu, Ali Rıza Gündüz, Emir Niyazi Atayeter, Erhan Tarlacı, Kemal Öztürk, Mehmet Karaoğlan, Melih Demir, Mesut Duman, Mesut Şimşek, Osman Yavuz, Özkemal Avcı, Sadık Erdoğan, Saffet Büyük, Selami Uludağ ve Süleyman Celayir getirildi.





















Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın