A Milli Takım’ın EURO 2016 eleme grubunda aldığı sonuçlar, ümitsizliğe yol açtı. Son 3 Dünya Kupasında yer alamayan ve son Avrupa Şampiyonası’nda Play-off’ta elenen Milli Takım, EURO 2016 eleme grubunda oynanan ilk 3 maçın ardından son sırada yer aldı.
Ay-yıldızlıların EURO 2016 elemeleri A Grubu’nda oynadığı ilk 3 maçta aldığı sonuçlar sporseverleri üzdü. Milliler; Hollanda, Çek Cumhuriyeti, İzlanda, Kazakistan ve Letonya’nın yer aldığı grupta ilk maçını deplasmanda İzlanda ile oynadı. İzlanda karşısında oynanan etkisiz futbol ve alınan 3-0’lık mağlubiyet ’iş kazası’ olarak görülse de, grubun ikinci maçında Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Çek Cumhuriyeti’ne karşı 2-1’lik bir mağlubiyet daha alındı.
POZİSYON VAR, GOL YOK
Ay-yıldızlılar son olarak dün grubun zayıf takımlarından Letonya karşısına çıktı. Milliler karşılaşmanın 47. dakikasında Akhisar Belediyesporlu Bilal Kısa’nın kaydettiği golle 1-0 öne geçti. 54. dakikada ev sahibi ekip penaltıdan bulduğu golle maçta skoru 1-1’e taşıdı. Kalan dakikalarda A Milli Takım gol için Letonya kalesine yüklendi fakat aranan gol bir türlü gelmeyince mücadele beraberlikle sona erdi.
LETONYA ŞANSSIZLIĞI
Letonya ile 5. kez karşı karşıya gelen Türkiye, rakibini sadece 1 maçta mağlup edebildi. Daha önce oynanan 4 maçta Letonya karşısında 1 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 2 beraberlik alan Milliler, böylece beraberlik sayısını 3’e çıkarmış oldu. Ay-yıldızlıların Letonya karşısındaki tek galibiyeti ise 1924 yılında oynanan hazırlık karşılaşmasında 3-1’lik skorla alınmıştı.
İZLANDA DURDURULAMIYOR
EURO 2016 elemeleri A Grubu’nda A Milli Takım ile birlikte mücadele eden İzlanda tutulamıyor. Grupta oynadığı 3 maçta 3 galibiyet alan İzlanda, lider konumda yer alıyor. Tarihinde Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası’na katılma başarısı bulunmayan İzlanda, EURO 2016 elemelerine hızlı bir başlangıç yaptı. İlk maçında Türkiye’yi ağırlayan İzlanda sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrıldı. Ardından Letonya deplasmanına çıkan grubun flaş ekibi, sahadan aynı skorla galip ayrıldı. İzlanda 3. maçında ise son Dünya Kupası yarı finalisti Hollanda’yı 2-0 mağlup etti ve 9 puanla zirvede yer aldı.
HEDEF 3 PUAN
A Milli Takım, gruptaki ilk 3 puanını 16 Kasım’da Türkiye’de oynanacak Kazakistan maçı ile almak ve moral bulmak istiyor. Aynı tarihte grupta Hollanda - Letonya ve Çek Cumhuriyeti - İzlanda karşılaşmaları oynanacak.
A Grubu’nda oynanan üçüncü maçların ardından oluşan puan durumu ve sıralama ise şu şekilde:
1. İzlanda 9
2. Çek Cumhuriyeti 9
3. Hollanda 3
4. Letonya 2
5. Kazakistan 1
6. Türkiye 1
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı

Kamera kaydı olmasa kimsenin inanmayacağı o görüntü

Oylat Mağarası'nda Eğlence Dolu Dakikalar Kamerada

İSKO’da Voleybol Heyecanı Sona Erdi! Şampiyon Belli Oldu

Seyir halindeki araç alev topuna döndü!

Doğacak bebek için götürülen kıyafetler büyük tepki topladı!

Piyasa analizi ve gençlere tavsiyeler

İnegöl'de 4 katlı apartmandaki kaçak yapı yıkıldı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın