Yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili gözaltına alınan eski İstihbarat Şube Müdürü M.A.’nın avukatı Turgay Balaban, müvekkilinin hukuka aykırı hiçbir işlemi olmadığını ifade etti.
Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında Eskişehir’de gözaltına alınan eski İstihbarat Şube Müdürü M.A.’nın avukatı Turgay Balaban açıklamalarda bulundu. Balaban, müvekkilinin Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile Urfa’da istihbarat müdürü olarak görev yaptığı dönem ile ilgili olarak bugün saat 11.00’de gözaltına alındığını söyledi. “Gözaltına alınma nedeni ve hakkındaki isnatlar ile ilgili olarak tarafımıza net bir bilgi verilmemiştir” diyen Balaban, “Bu operasyonun sabah Gaziantep merkezli yapılan operasyonun devamı niteliğinde olduğunu düşünüyoruz. Şunu söylemek isterim müvekkilimin hukuka aykırı hiçbir işlemi yoktur” dedi.
Emniyet mensuplarına yönelik operasyonlarda suç işlemek amacıyla paralel bir örgüt kurmak ve kurulan örgüte üye olmak suçlaması yöneltilse de bunun klişe bir söylem olduğunu dikkat çeken Avukat Balaban, bu iddiaya yönelik bugüne kadar gözaltına alınan veya tutuklanan hiçbir emniyet mensubuna ‘paralel’ iddiasına dair tek bir soru dahi sorulmadığını kaydetti. Avukat Balaban, şöyle konuştu:
“Sanıyoruz bugün Türk siyasetinde 4 eski Bakanın yüce divan oylamasının yapılacağı bugün herkesin malumudur. Böyle bir günde birkaç ilde bu operasyonun yapılması da anlamlı olsa gerektir. Siyasi mülahazalarla yapılan hukuksuzluklara bağlı olarak müvekkillerin ve ailelerinin maruz kaldıkları mağduriyeti milletimizin yüksek anlayışına ve ağır siyasi baskıya rağmen hakkaniyetli karar vereceğine inandığımız hakimlerin temiz vicdanlarına havale ediyoruz.”
“İDARİ SORUŞTURMA YOK, AMA ADLİ SORUŞTURMA VAR, BU DA TUHAF”
Bu soruşturma da en dikkat çeken noktanın ise gözaltına alınan müvekkili için Şanlıurfa’da şuana kadar hiçbir idari soruşturma yapılmadan adli soruşturma yapılmasının bir garabet olduğunu öne süren Balaban, şöyle devam etti:
“Şu konu çok önemli müvekkilim hakkında şuana kadar Şanlıurfa’da bir idari soruşturma dahi yapılmamış. Ancak idari soruşturma yapılmadan adli soruşturma yapılması çok abes bir durum. Böyle bir şeyin olması çok tuhaf ve dikkat çekici.”
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı

Kamera kaydı olmasa kimsenin inanmayacağı o görüntü

Oylat Mağarası'nda Eğlence Dolu Dakikalar Kamerada

İSKO’da Voleybol Heyecanı Sona Erdi! Şampiyon Belli Oldu

Seyir halindeki araç alev topuna döndü!

Doğacak bebek için götürülen kıyafetler büyük tepki topladı!



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın