NATO komutanı Breedlove, Suriye tarafından sürekli bomba ve füzelerin düştüğü Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin, Patriot Savunma Sistemi’nin dışında kaldığını söyledi.
NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı General Philip Breedlove, NATO tarafından Adana’daki Recai Engin Kışlası’na konuşlandırılan Patriot bataryasında incelemelerde bulundu.
Antalya’da gerçekleştirilen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılan Breedlove, daha sonra İspanyol Patriot bataryasının bulunduğu Recai Engin Kışlası’na geldi. Breedlove, burada 6. Mekanize Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut tarafından karşılandı. Türk komutanlar ile birlikte Patriot hava savunma sistemini inceleyen Breedlove, Adana’da olmaktan mutlu olduğunu söyledi.
“TÜRKİYE ÇOK İYİ BİR MÜTTEFİK”
Kendisini çok güzel şekilde ağırlayan Türkiye’ye teşekkür eden Breedlove, “Türkiye, ittifakın müşterek savunmasına bölgenin istikrarı için katkı koyan çok iyi bir müttefik. Ayrıca, Suriye’den gelebilecek balistik füzelerin Türkiye’nin Güneydoğu’suna yaptığı tehdidine karşı Türkiye’nin hava savunmasını güçlendirmek için yaptıkları katkı ve desteklerden dolayı burada 24 ay görev yapan Hollanda ve görevi şimdi devralan İspanya, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri’ne teşekkür ediyorum. Türkiye’nin istediği doğrultusunda yapılan bu kuvvetlerin intikali, üyelerimizin korunması ve savunması olan NATO’nun asıl görev gereğidir. Güvenlik, görevimiz için önemini sürdürmektedir. Çünkü Türkiye’nin sınırı aynı zamanda NATO’nun sınırıdır. Müttefiklerimizin yaşamsal misyona bağlı olmalarından dolayı müteşekkirim” dedi.
“REYHANLI, PATRİOT ŞEMSİYESİNİN DIŞINDA KALIYOR”
Breedlove, Patriot füzelerinin belli bölgelerin savunması için konuşlandırıldığını belirterek, “Hatay’ın Reyhanlı ilçesine düşen bombalar, füzeler Patriot şemsiyesinin dışında kalan bölgeler. Burada bir tane İspanyol Patriot bataryası var. NATO ve Türkiye Milli Savunma Bakanlığı arasında koordine sonunda oluşturuldu bu bölge. Şu anda Suriye sınırları içerisinde ateşlenen bütün füzelerin hedefleri Suriye içerisindeki hedefler. Türkiye’ye düşen füzeler ise yanlışlıkla ateşlenen ve yönünü şaşıran, değiştiren füzeler. Şunu rahatlıkla ve açıklıkla tespit edebiliyoruz; füzelerin ateşlendiği yer ve hedeflendiği yerleri rahatlıkla biliyoruz. Reyhanlı’ya düşen füzeler yanlışlıkla ateşlenenler veya füzedeki yanlışlıktan dolayı düşüyor” diye konuştu.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Apartmanın 6. katına misafire edayısla çıkan kurbanlık gündem oldu

Kaçan Dana Mahalleyi Karıştırdı! Vatandaşlar Kaçacak Yer Aradı

İnegöl’de güvenlik görevlisi 1000 tabloya imza attı

Kurbanlık boğa çıldırdı! 6 kişi seferber oldu

Benzin konulmak istenen motosiklet alev alev yandı

İnegöl’de sokağın durumu evine giden öğrenciyi isyan ettirdi

İnegöl Hayvan Pazarında Gülümseten Pazarlık!

İnegöl’de görüntülenen hareket şaşkına çevirdi

Görenler Şaştı: İnegöl’de Bayram Hazırlığı Böyle Oldu

İnegöl OSB’de fabrikayı alevler sardı! Müdahale sürüyor

Bursa'da kurban pazarında kadın celepler dikkat çekiyor



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın