Nepal’in başkenti Katmandu’da deprem meydana geldi. Nepal’e komşu ülkelerde de hissedilen 7,9 büyüklüğündeki depremde çok sayıda bina yıkıldı. İlk belirlemelere göre en az 600 kişi yaşamını yitirdi.
ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), depremin merkez üssünü Katmandu’nun 81 kilometre kuzeybatısı olarak saptadı. İlk bilgilere göre 7,5 olarak açıklanan depremin büyüklüğü daha sonra 7,9’a yükseltildi. 700 bin nüfuslu şehirde halk panik içinde evlerini terk ederken, birçok bina hasar gördü. Depremden özellikle eski bina ve tarihi yapıların etkilendiği bildirildi. 30 saniye ile 2 dakika arasında süren deprem, komşu Hindistan, Pakistan ve Bangladeş’te de hissedildi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada en az 600 kişinin hayatını kaybettiği ve bu sayının artmasından korkulduğu ifade edildi.
Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, depremden mağdur olanlara yardım edileceğini bildirdi.
Himalayalar’da sık sık deprem meydana geliyor. 2011’de Hindistan’ın kuzeybatısı ve Nepal’i sarsan 6,9 büyüklüğündeki depremde 110 kişi hayatını kaybetmişti.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı

Kamera kaydı olmasa kimsenin inanmayacağı o görüntü

Oylat Mağarası'nda Eğlence Dolu Dakikalar Kamerada

İSKO’da Voleybol Heyecanı Sona Erdi! Şampiyon Belli Oldu

Seyir halindeki araç alev topuna döndü!

Doğacak bebek için götürülen kıyafetler büyük tepki topladı!




Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın