Nilüfer Belediyesi, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde kadın dernekleriyle işbirliğini güçlendirmek için önemli bir adım attı.
Nilüfer Belediyesi, 31 kadın derneği ile işbirliği protokolü imzaladı. Misi Kamp Karavan Restoran’da gerçekleştirilen protokol imza törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, 31 kadın derneğinin başkanları ile üyeleri katıldı. Kadın dernekleri arasındaki dayanışma ve birlikteliği artırmak, kadınların kendi ekonomilerini kazanmasına katkıda bulunmak amacıyla imzalanan protokol kapsamında Nilüfer Belediyesi, 2017 yılı boyunca gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler, festivaller, açılış organizasyonları ve yardım kermeslerinde, kadın derneklerine ayni destekte bulunacak. Protokole göre, kadın dernekleri herhangi bir siyasi faaliyette yer almayacak ve aracılık etmeyecek.
Başkan Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi olarak 2012 yılından bu yana kadın derneklerinin kurulmasına ve güçlenmesine destek verdiklerini belirterek, “Bu yolculukta varılan nokta, bugün itibariyle 40’ı aşan kadın derneğidir. Yakın zamanda Kadın Dernekleri Yerleşkesi’ni yaşama geçirmek için de kolları sıvadık. Ancak çok olmak, bu rakamlara ulaşmak her zaman iyi midir? Eğer aynı mahallede birden fazla kadın derneği varsa bana göre bu durumu bir gözden geçirmek de gerekir. Bizim kurum olarak yaklaşımımız, aynı mahalledeki birden fazla derneğin birleşmesini sağlamaktır. Bir mahallemizde güçlü bir kadın derneğinin olması en doğrusudur. Bölünen değil, bütünleşen, dağılan değil bir arada olan, ayrı duran değil dayanışan kadın dernekleri olmanızı arzu ediyoruz. Bugün imzalayacağımız protokolde de belirttiğimiz gibi, eğer bu birleşme sağlanamazsa, belediyemizin desteğinin hangi derneğe olacağı konusunda Mahalle Komitesi kararı geçerli olacaktır” dedi.
Başkan Bozbey, “Yıllardır kadın derneklerimize verdiğimiz desteği, 31 derneğimizle imzalayacağımız protokol çerçevesinde resmiyete dökeceğiz. Dayanışmanın, kırsal kalkınmanın vazgeçilmez unsuru olan mahalle kadın derneklerimize bu protokolle desteklerimiz daha da artacak. Ama beklentilerimiz de artacak. Kurum olarak belirlediğimiz bazı çalışma prensiplerimizi derneklerimize de sunduk. Sizler tarafından bu prensipler kabul gördü. Özellikle, eşitlik, şeffaflık, siyasetsizlik, yönetişim gibi kavramları artık Nilüfer’deki kadın derneklerimizin de benimsemesini istiyoruz. Bugün imzalayacağımız protokolle daha da gelişecek olan dayanışmamız, Nilüfer’in farkını, bu kentin demokrasi ve eşitlik anlayışını yine ortaya koyacaktır diye düşünüyorum. Birlikte ve yan yana durarak gücümüzün oluşturacağı güzel günlere hep birlikte ulaşmak dileğiyle, protokolümüz kentimize, ülkemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Başkan Bozbey konuşmasında tüm kadınların 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 82. yılını ve Dünya Gönüllüler Günü’nü kutladı.
Konuşmasının ardından Başkan Mustafa Bozbey, 31 kadın derneğinin başkanıyla tek tek protokole imza attı.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

İnegöl'de Parkta Renkli Anlar! Çocuklar Su Tankeriyle Serinledi

3 gün boyunca İnegöl'de herkese ücretsiz olacak

Galatasaray'ın Dünya Yıldızı Victor Osimhen İnegöl Mobilyasını Tercih Etti

İnegöl'de Gören Dönüp Bir Daha Baktı! Sünnet Arabası Yerine Tekne Kullandılar

Buğday tarlalarında yangın! Ekiplerin yoğun çabası sürüyor

İnegöl'de orman yangını! İlk müdahaleyi BUSKİ ekipleri yaptı

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın