Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesiyle sonuçlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi.
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesiyle sonuçlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi. Olpak, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Milletlerin tarihinde öyle anlar vardır ki, etkileri bakımından köklü kırılmaları ifade eder. Milletimiz, ortaya koyduğu kararlı iradeyle, hem kendi tarihinin seyrini değiştirmiş, hem de gelecek nesillere gururla yâd edecekleri bir not düşmüştür.
12 yıldır, her türlü bedel göze alınarak sürdürülen hak ve özgürlükler mücadelesi, demokrasi kültürümüzün ve siyasi kazanımlarımızın temeli olmuştur. Bu seyirde önemli bir milat olan Cumhurbaşkanlığı seçimi de Yeni Türkiye’nin şekillenmesinde büyük ve köklü bir adımdır.
Bundan sonra, ülkemizde hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Bugün, her konuyu cesaretle ve sistem bazlı tartışacağımız yeni bir dönemin de adımı atılmıştır. MÜSİAD olarak bir süredir sıkça ifade ettiğimiz gibi, ‘kuvvetler kargaşası’ şeklinde yürütülen mevcut parlementer sisteme alternatif bir sistem, en kısa zamanda, ‘kuvvetler ayrılığı’ prensibi rehberliğinde kamuoyunun gündemine gelmelidir.
Seçim sonuçları açıkça ortaya koymuştur ki; halkımız, elde ettiğimiz huzur, güven ve istikrar ortamının devamı yönünde, bir kez daha, net bir tavır göstermiştir. Dileğimiz, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisine duyulan bu güveni, Cumhurbaşkanlığı görevi süresince de daha da geniş kitlelere yayarak, kardeşlik ortamını daha da pekiştirmesi ve ülkemizi hedeflerine daha hızlı bir şekilde ulaştırmaya devam etmesidir.
Cumhurbaşkanlığı seçiminin, milletimizin sağduyusuyla sonuçlanmasından duyduğumuz memnuniyeti belirtmek isteriz. Millet sözünü söylemiştir, şimdi, bu sonuçla yola devam etme zamanıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik eder, kendilerine üstün başarılar dileriz.
Bu vesileyle, son 7 yıldır, Cumhurbaşkanımız olarak, hem yurt içinde, hem de yurt dışında, milletimizi layıkıyla temsil eden, başarılı bir şekilde görev süresini tamamlayan 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’e de şükranlarımızı sunarız.
Bu sonucun, ülkemiz, milletimiz ve tüm mazlum milletler için hayırlar ve güzellikler getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ederiz.”
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Erdoğan'ın bu sözleri 32 yıl sonra Bursa'da ortaya çıktı

İnegöl’de Ahmet Türkel Çevre Yolu’nda drift yapan sürücüye ağır ceza

İnegöl’de Alevler Yükseldi! Ormanlık Alanda Yangın Çıktı

İnegöl’de “Terzi kendi söküğünü dikemez” dedirten görüntü

İnegöl'de çay bahçesinde yedi içti hesabı ödemedi

İnegöl'de orman yangını!

Bahçeli Ev Aldı Ama Manzarası Sosyal Medyada Gündem Oldu

Hasan Toktaş’tan TBMM’de sert çıkış: “Bu açık bir aftır”

İnegöl'de Vatandaşın Yol Çilesi Kamerada

Kahvehanedekiler Oyunu Bıraktıran Görüntü!

Kız İsteme Töreni Başlamadan Krize Döndü!



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın