2012 yılında sinyalizasyon sistemi uygulaması yapılarak ölümlü ve yaralamalı kazaların önlenmeye çalışıldığı Kalburt Mevkii Cerrah Mahallesi ve Cerrah Sanayi Bölgesi ile yan yoldan İnegöl Organize Sanayi Bölgesi´ne geçişleri kapatacak olan yeni uygulamaya vatandaşlardan tepki gelmiş, yeni uygulama ile kazaların artmasından endişe ettiklerini dile getirmişlerdi. Kalburt Mevkiinde ikamet eden vatandaşlar, çocukların okula gidip gelirken bu yolu kullandıklarını ifade ederek, üst geçit yapılmasını ve kısa sürede önlem alınmasını istemişlerdi. Kavşakta başlayan transit geçiş uygulamasının ardından çevrede oturan vatandaşların karşıdan karşıya geçmelerini kolaylaştıracak üst geçit için çalışmalarda sona gelindi.
59 KAZA YAŞANMIŞTI
Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından İnegöl-Bursa karayolu üzeri Cerrah Kavşağındaki yeni uygulama ile kavşağın kapatılması ve mahalle sakinleri ile bölgedeki sanayicilerin tepki göstermesinin ardından Kaymakam Ali Akça, Cerrah Mahallesi sakinleri ile buluşarak, konuya çözüm bulmuştu. Mahalle halkı ile bir araya gelen Kaymakam Ali Akça, kısa vadede bir üst geçidin yapılacağını söylemişti. 2015 yılı içerisinde meydana gelen 59 kazada 64 kişinin yaralandığı, 4 kişinin de hayatını kaybettiği kavşakta 29 Mart´ta başlayan üst geçit çalışmaları son aşamaya geldi.
Üst geçidin yapılacağı kavşak mevkiinde karayolunun iki tarafına da kazma vurularak, üst geçit çukurları açıldı. Açılan çukurlara üstgeçidin ayakları monte edildi. Üstgeçit ayaklarının ardından dün, üstgeçidin gövdesi de monte edildi. Üstgeçidin sadece merdivenleri kalırken, merdivenlerin de kısa sürede yapılmasıyla birlikte hizmete açılacak. Üstgeçidin faaliyete girmesiyle birlikte sinyalizasyon sisteminin de kaldırılacağı bildirildi.
ASANSÖRLÜ ÜSTGEÇİT
Öte yandan, dün gerçekleştirilen İnegöl Belediye Meclisinde bir ilke imza atıldı. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Kalburt mevki Cerrah kavşağına yapılan üstgeçide İnegöl Belediyesi tarafından iki adet engelli asansörü alınarak, yapılması konusu görüşüldü. Orada yaşayan engelli vatandaşların karşıdan karşıya kolay bir şekilde geçmelerini sağlamak amacıyla üstgeçidin giriş ve çıkışlarına olmak üzere 2 adet engelli asansörünün konulmasına karar verildi.
Madde oybirliği ile kabul edildi.

















Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın