Kahvaltının ardından temsilcilik başkanları faaliyetleri ile alakalı bilgiler verdiler.
Dün saat 09.00’da Sedef Pastanesi VİP salonunda düzenlenen kahvaltıya, Hayrat Vakfı İnegöl Temsilcisi Sabrihan Alemdar ve yönetim kurulu üyeleri, Rehber-Der Başkanı Metin Tahirler ve yönetim kurulu üyeleri ile basın mensupları katıldı.
KONFERANSA DAVET
Kahvaltının ardından bir konuşma yapan Rehber-Der Başkanı Metin Tahirler, “Eğitim çalışmaları çerçevesinde bu hafta yine bir uzmanımızı İnegöl’de ağırlayacağız. 14 Kasım 2014 Cuma akşamı saat 20.00’de, Pedagoji Derneği Başkanı Uzman Pedagog Mehmet Teber’in konferansı olacaktır. Memet Teber, İnegöl’deki anne-babalara ‘Çocuğumuzu Anlayabiliyor muyuz?’ konulu bir konferans sunacak. Dernek olarak gerçekten biz çocuk eğitimindeki sıkıntıları, sorunları yakinen biliyoruz. Yakın zamanda aile terapisti gelmişti. Onun farklı bir ifadesi vardı; ‘Yüzlerce aileye hizmet verdim, fakat bir tane problemli çocuk görmedim. Problem kesinlikle anne ve babalarda’ demişti. Bundan dolayı böyle bir konferansı uygun gördük. Gerçekten anne-baba olarak, bu tür eğitimlere ihtiyacımız var. Çocuk büyüdüğünde sorumluluk verelim derler. Peygamberimiz gibi sorumluluk verelim de çocuğumuz büyüsün. Biz bu olayı karıştırıyoruz. Peygamberimiz, 9 yaşında çok sayıdaki bulunan koyun sürüsünü gütmüş, en zor yerlerden geçirmiştir. 9 yaşında idarecilik noktasında mesafe kat etmiş. Bizler çocuklarımıza ne kadar sorumluluk veriyoruz, çocuklarımızın büyümesi için onlara ne kadar sorumluluk yüklüyoruz, bunların eğitimini almak noktasında bir çaba sarf etmemiz gerekiyor. 14 Kasım 2014 Cuma akşamı Sani Konukoğlu konferans salonuna herkesi davet ediyoruz” dedi.
OSMANLICA KURSUNA DAVET
Hayrat Vakfı İnegöl Temsilcisi Sabrihan Alemdar ise, “Osmanlıca kurslarının protokolünü tekrar yeniledik. 5 yıllık yeni bir protokol yaptık. Bu çerçevede Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde kurslarımıza başladık. Halkımızın, bizi geçmişimize, mazimize bağlayacak olan Osmanlıca kurlarından istifade etmesini canı gönülden istiyoruz. Osmanlıca, bizim milli kültürümüzün temelini oluşturuyor. Osmanlı imparatorluğu, 600 sene cihana hükmetmiş. Bize bu mirası bırakmışlardır. Ecdadımızın bırakmış olduğu o ciddi kültür mirasından istifade edebilmek için, yapmış olduğumuz kurslarla Türkiye genelinde 200 bin kişiye Osmanlıcayı öğrettik. Öğretmeye devam edeceğiz. Bu hususta gayretliyiz. İlçe halkımızı, kursumuza davet ediyoruz. Kayıt yaptırabilirsiniz. İki ay içerisinde Osmanlıcayı okuyabilir hale gelebilirsiniz” şeklinde konuştu.

















Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın