Osmangazi Belediyesi’nin bu yıl 33 farklı branşta açtığı OSMEK kurslarına devam edenler daha şimdiden iş hayali kurmaya başladı.
Hasta kabul kursunda 3’ü erkek olmak üzere toplam 60 kursiyer yer alıyor. Lise ve meslek yüksek okulu mezunlarının büyük ilgi gösterdiği kursta, hafta içi her gün sabah ve öğlenden sonraları olmak üzere 3’er saat eğitim veriliyor.
Sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak her yıl ücretsiz olarak düzenlenen OSMEK kurslarına bu yıl ilk kez dahil edilen hasta kabul kursu hakkında bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kursun gördüğü ilginin, doğru bir adım attıklarının en güzel göstergesi olduğunu söyledi. Başkan Dündar, “Ekim ayında başlayan toplam 280 saatlik kursa katılan kursiyerlerimiz, bilgisayar kullanma, doküman hazırlama, sosyal hayatta iletişim, randevu ve konuk kabulü, problem çözme, hasta hizmetleri, tedavi hizmetleri ve tıbbi arşivleme konularında eğitim alıyor. Bu branşta eğitim alan kursiyerlerimiz, hastanelerde, sağlık ocaklarında, polikliniklerde, tıbbi laboratuvarlarda, tıp merkezi ve benzeri yerlerde rahatlıkla çalışabilecek bir seviyeye geliyor. Kursa devam eden kardeşlerimiz, daha şimdiden iş hayali kurup bu heyecanı yaşamaya başlamış durumda. İnşallah alacakları belge ile birlikte çalışma hayatına atılırlar” dedi.
Belediye olarak, kursiyerlerin gerek iş bulmaları, gerekse de kendi işlerini kurmaları noktasında da destek olduklarını ifade eden Başkan Dündar, “26 Ocak tarihinde sona erecek ilk dönem eğitimlerinin ardından, 8 Şubat’ta başlayacak eğitimler için kayıtlar başladı. Her yıl ücretsiz olarak düzenlediğimiz OSMEK kurslarımız sayesinde, katılımcıları yalnızca bir meslek ve iş sahibi yapmakla kalmıyor, aynı zamanda vatandaşlarımızın istihdamına da büyük katkı sağlamış oluyoruz” diye konuştu.
Hasta kabul kursunun 3 erkek kursiyerinden biri olan Alperen Salim Minis, lise mezunu olduğunu ve herhangi bir mesleği bulunmadığı için iş bulmakta zorlandığını söyleyerek, “OSMEK kurslarının başladığını duyunca branşlarını inceledim. Hasta kabul bölümü ve bilgisayar kurslarının ikisine de kayıt yaptırdım. Kurs bitiminde bir sağlık kuruluşunda iş bularak çalışmayı planlıyorum. Bize bu imkanı sağladığı için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür ediyorum” dedi.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Apartmanın 6. katına misafire edayısla çıkan kurbanlık gündem oldu

Kaçan Dana Mahalleyi Karıştırdı! Vatandaşlar Kaçacak Yer Aradı

İnegöl’de güvenlik görevlisi 1000 tabloya imza attı

Kurbanlık boğa çıldırdı! 6 kişi seferber oldu

Benzin konulmak istenen motosiklet alev alev yandı

İnegöl’de sokağın durumu evine giden öğrenciyi isyan ettirdi

İnegöl Hayvan Pazarında Gülümseten Pazarlık!

İnegöl’de görüntülenen hareket şaşkına çevirdi

Görenler Şaştı: İnegöl’de Bayram Hazırlığı Böyle Oldu

İnegöl OSB’de fabrikayı alevler sardı! Müdahale sürüyor

Bursa'da kurban pazarında kadın celepler dikkat çekiyor



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın