İnegöl Kaymakamlığı öncülüğünde İnegöl Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ile İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü´nün desteklediği, İnegöl´e bağlı 6 kırsal mahallede ikamet eden kadınların bir araya gelerek kuracağı “Oylat Boğazı Kadınlar Kırsal Kalkınma Kooperatifi”nin kuruluşu için düğmeye basıldı. Mesruriye, Saadet, Gündüzlü, Hilmiye, Hamamlı ve Bahçekaya mahallelerinde ikamet eden yaklaşık 50 kadın, İnegöl´de kadınlardan oluşan ilk kooperatifi kurmak için kolları sıvadılar.
BEBKA´YA BAŞVURU YAPILDI
Kooperatifin kurulmasına destek amacıyla BEBKA´ya yapılan başvurunun kısa süre içinde sonuçlandığı ve yıkan zaman içinde de sözleşme imzalanacağı bildirildi.
OYLAT´TA SATIŞ YAPACAKLAR
Kooperatifin kurulması ile birlikte, kooperatif üyesi kadınlar İnegöl´ün tarihi ve turistik bölgelerini simgeleyen hediyelik eşyalar, el yapımı gıdalar, tarımsal ürünleri Oylat bölgesinde oluşturulacak kooperatif standında satışa sunarak, gelir elde edecekler.
İLK TOPLANTILARINI YAPTILAR
Güç birliği yapan kadınlar, kendilerini destekleyen kuruluş yetkililerince Oylatt´ta yapılan toplantı da, kooperatifin amaçları hakkında bilgilendirildiler.

















Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın