Domuz gribi Türkiye’yi kasıp kavururken ve ölümler yaşanırken bu endişeyi yaşayan Bursalı binlerce aile çocukları için acil servislere akın etti. Yüksek ateş, mide bulantısı, karın ağrısı şikayetiyle çocuk acil servislerine son üç günde 10 bin civarında çocuk müracaat etti. Dün akşam yoğunluk daha da artarken, aileler muayene ve tedavi için 5 saat kuyruk beklemek zorunda kaldı. Domuz gribi konusunda Bursa’da endişe edilecek bir durum olmadığı açıklandı.
Türkiye’yi etkisi altına alan grip salgınından dolayı Bursa’daki çocuk hastanelerinde kalabalık her gece daha da artıyor. Acil servislere gelen aileler yüzlerce kişilik sıra oluşturuyor. Hastaneye gelen aileler 4-5 saat sıra bekledikten sonra çocuklarının muayenesini yaptırabiliyor. Bazı aileler ise sıra beklememek ümidiyle gece boyunca farklı hastaneleri dolaşıyorlar. Son zamanlarda tekrar başlayan domuz gribi vakalarının da ailelerin korkularını daha da artırdığı söyleniyor.
Bursa’daki Özlüce Dörtçelik Çocuk Hastanesi, Çekirge’deki Çocuk Hastanesi, Şevket Yılmaz Çocuk Hastanesi yetkilileri vakalara yetişmekte güçlük yaşadı. Sadece bir gecede Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ne 2 bin civarında çocuk hastanın müracaat ettiği öğrenildi. Devlet Hastaneleri’nde yoğunluk bu kadar olunca bazı vatandaşlar çocuklarını özel hastanelerin acillerine götürdü. Burada da yoğunluk olduğu göze çarparken, özel doktorların bile ihtiyaca cevap veremediği öğrenildi. Özel çocuk hastanelerine 100 TL civarında muayene ve tahlil ücreti veren bazı ailelerin hastane yönetimlerine de tepki gösterdiği gözlendi.
Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ne çocuğunu getiren Murat Aktaş, 2 saate yakın bir süredir beklediklerini belirtirken, "Buradan önce de 2 hastane dolaştık. Oralarda da durum aynı. Çocuklarımın ikisi de hasta. Yüksek ateş, mide bulantısı, karın ağrısı var. Daha önceki yıllarda da hastaneye gelmiştik ama böyle bir yoğunluk yoktu" diye konuştu.
Öte yandan hastane yetkilileri, domuz gribi konusunda Bursa’da korkulacak durum olmadığını açıkladı. Yetkililer, gündüz saatlerinde poliklinik hizmeti veren doktor sayısının çok daha fazla olduğunu, bazı ailelerin gündüz bu hizmetten yararlanmak yerine hemen işi görülmesi için çocuklarını acil servise getirdiğini, bunun da hasta yığılmasını arttırdığını kaydediyor.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

İnegöl-Domaniç Yolunda Dolu Alarmı! Karayolu Beyaza Büründü

Apartmanın 6. katına misafire edayısla çıkan kurbanlık gündem oldu

Kaçan Dana Mahalleyi Karıştırdı! Vatandaşlar Kaçacak Yer Aradı

İnegöl’de güvenlik görevlisi 1000 tabloya imza attı

Kurbanlık boğa çıldırdı! 6 kişi seferber oldu

Benzin konulmak istenen motosiklet alev alev yandı

İnegöl’de sokağın durumu evine giden öğrenciyi isyan ettirdi

İnegöl Hayvan Pazarında Gülümseten Pazarlık!

İnegöl’de görüntülenen hareket şaşkına çevirdi

Görenler Şaştı: İnegöl’de Bayram Hazırlığı Böyle Oldu

İnegöl OSB’de fabrikayı alevler sardı! Müdahale sürüyor



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın