Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, akaryakıt fiyatlarındaki indirimlerin sevindirici ama yeterli olmadığını açıkladı.
TESK Genel Başkanı Palandöken, Haziran ayından bu tarafa petrolde yaşanan düşüşün sevindirici olduğunu ve ülke olarak 6 aylık bir zaman içerisinde indirimlerden 4.5-5 milyar dolara yakın bir kâr elde edildiğini vurgulayarak “Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş doğalgaz fiyatlarına da mutlaka yansıtılmalıdır. Rusya ile doğalgaz görüşmelerinde sağlanan yüzde 6’lık indirimin Rusya ile görüşülerek daha da artırma yoluna gidilmeli. Düşürülen bu fiyatlar mutlaka halka da yansıtılmalıdır. 1 Ekim’den itibaren doğalgaz ve elektriğe yapılan yüzde 9’luk zam indirime rağmen geri alınmamıştır. Vatandaşlarımızın bu soğuk günlerde zor durumda bırakılmaması için fiyatlarda indirime gidilmelidir. BOTAŞ’ın zararı bahane edilerek fiyatlarda indirime gidilmemesi halkı zor durumda bırakıyor. Fiyatlarda indirim için gerekiyorsa vergilerde indirime gidilmelidir” dedi.
“DAHA ÇOK İNDİRİM YAPILMASI SAĞLANMALI”
Benzin, motorin ve otogaz fiyatlarında uygulanan indirimlerin petrol fiyatlarındaki düşüşün altında kaldığının altını çizen Palandöken, şunları söyledi:
“Petrol fiyatları, 115 dolardan 52-55 dolar aralığına inerek yüzde 52’lik bir düşüş yaşanmıştır. Buna rağmen 4 lira 99 kuruştan satılan 95 oktan kurşunsuz benzin şuan itibariyle yüzde 16 düşüşle 4 lira 19 kuruşa inmiştir. Petrol fiyatlarındaki düşüşün halkın diğer kesimlerine de yansıması sağlanmalıdır. Motorinde yapılacak yüksek oranlı indirim en yüksek fiyat artışının görüldüğü yaş sebze ve meyve fiyatlarının da düşmesini sağlayacaktır. Hem enflasyonun düşmesine etkisi olurken hem de vatandaş ucuza meyve sebze tüketecektir. Keza, doğalgazda yapılacak indirim ile bu soğuk günlerde üşümemek için halkımız daha çok doğalgaz kullanacaktır. Bunun içinde vergilerde yapılacak indirimle birlikte piyasalarda bu indirimlerin olumlu etkisi görülecektir. Kaçak akaryakıtın önüne geçilerek devlet kaçağa giden vergisini alacak, hem de kullanım artışından vergi gelirlerinde bir düşme olmayacaktır.”
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı

Kamera kaydı olmasa kimsenin inanmayacağı o görüntü

Oylat Mağarası'nda Eğlence Dolu Dakikalar Kamerada

İSKO’da Voleybol Heyecanı Sona Erdi! Şampiyon Belli Oldu

Seyir halindeki araç alev topuna döndü!

Doğacak bebek için götürülen kıyafetler büyük tepki topladı!



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın