Muharrem ayının, Kur’an-ı Kerim’de, kıymet verilen dört aydan bir tanesi olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul aile Birliği Başkanı Semra Alan, “Bu mübarek aya has aşure dünyanın en eski yemeklerindendir. Aşure yemeği hoşgörünün, birlik ve kardeşliğin en güzel örneklerindendir. Öğrencilerimizin kültürel ve dini değerlerimize sahip çıkmaları açısından bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Okulumuz bu etkinliği artık geleneksel hale getirdi. Temennimiz bu etkinliğimizin ileriki yıllarda da devam etmesidir. Allah kabul etsin inşallah” dedi.
Okulun performansı ile ilgili konuşan Semra Alan, “Mesleki alanda ilçemizin 230 işyerinde istihdam ettiğimiz stajyer öğrencilerimiz ile ticaret dünyası ile bütünleşen ve akademik alanda 57 lisans, 215 önlisans öğrencisi ile büyük başarılara imza atan, Avrupa Projeleri ile göz dolduran, ilçemizin birçok önemli kurumunda görev alan değerli isimleri mezun eden, İnegöl’ümüzün gözde eğitim kurumlarından biri olan okulumuzla gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.
2014-15 eğitim öğretim sezonu itibari ile Hayırsever işadamı Necati Barışman’ın rahmetli annesinin ismini taşıdıklarını hatırlatan Alan, “Saime Sultan Hanımefendiye de Allah’tan rahmet diliyoruz. Aşuremizden elde edeceğimiz sevabı ruhuna hediye ediyoruz. Hayırseverimizin, ek binayı bitirmesi ile başarılarımızın katlanacağına inanıyoruz. Allah ondan razı olsun. Öğrencilerimizin başarısının artması yönünde bu tür etkinliklerimiz artarak devam edecektir. Yaptığımız her çalışma geleceğimizin teminatı çocuklarımız içindir. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

















Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın