İstanbul Edirnekapı’dan 10 Mart Salı günü yola çıkan Şaban Altay, şehitlere saygı için 8 günde 350 kilometre yürüyerek Çanakkale’ye gidecek.
Elinde sırt çantası ve bayrağı ile 10 Mart Salı günü İstanbul Edirnekapı’dan yola çıkan 41 yaşındaki Şaban Altay, Tekirdağ’a ulaştı. Yaklaşık 350 kilometre yürüyecek olan Altay, Tekirdağ’da 1 gün dinlenerek oradan Tekirdağ’ın Malkara ilçesine hareket etti. Yolculuğuna İstanbul Edirnekapı’dan başlayan Altay, Silivri, Tekirdağ, Malkara, Keşan, Gelibolu güzergahında ilerleyerek 18 Mart’ta Çanakkale’ye varacak. Amacının Çanakkale savaşında şehit düşenlerin adını yaşatmak olduğunu ifade eden Altay, yürüyüşü 16 yıldır yaptığını söyledi.
Tekirdağ’da bir gün dinlendikten sonra harekete geçen Şaban Altay, yürümeye 10 Mart Salı günü İstanbul Edirnekapı istikametinden başladığını söyleyerek, "Yürüyüşe salı günü İstanbul’dan başladım. Oradan Silivri, Tekirdağ, Malkara, Keşan ondan sonra da Koru Dağı istikameti, Gelibolu merkez ardından Çanakkale şehitler abidesinde noktalayacağız. 16 yıldır Çanakkale’ye şehitlere saygı yürüyüşü yapmaktayım. 1915 yılında savaşa cepheye giden Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerinin lise öğrencileri yürüyerek gittiler. Ama hemen hemen çoğu da okullarını tamamlamadan cepheye katılıp vatan savundular ve şehit düştüler. Onlar da o dönemlerde bir şekilde yürüyerek gitmişler. Çanakkale’ye İstanbul’dan onları ruhları şad olsun diyerek adlarını yaşatmak adına böyle bir yürüyüşü gerçekleştiriyorum. Bütün herkesin Çanakkale Savaşlarının 100’üncü yılında Şehitler Günü’ne gelmelerini istiyorum. Herkesin oradaki törenlere katılmasını tavsiye ediyorum. Özellikle genç arkadaşlarımızın gelmelerini istiyorum. Ben genelde yalnız yürüyüş yaparım. Bu yıl 16’ncı yılım. Bizim tek amacımız şehitlerimizin adını yaşatmak. Hedefimiz de bu, başka bir amacımız yok. Herkesi bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.
Açıklamasının ardından Altay, Tekirdağ’ın Malkara ilçesine hareket etti.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

3 gün boyunca İnegöl'de herkese ücretsiz olacak

Galatasaray'ın Dünya Yıldızı Victor Osimhen İnegöl Mobilyasını Tercih Etti

İnegöl'de Gören Dönüp Bir Daha Baktı! Sünnet Arabası Yerine Tekne Kullandılar

Buğday tarlalarında yangın! Ekiplerin yoğun çabası sürüyor

İnegöl'de orman yangını! İlk müdahaleyi BUSKİ ekipleri yaptı

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın